Κριτσίνια με ελαιόλαδο και κρασί

6K

 

Κριτσίνια με ελαιόλαδο και κρασί

Εύκολα, πεντανόστιμα σπιτικά κριτσίνια με ελαιόλαδο και κρασί ιδανικά για τη βόλτα, τη δουλειά και το διάλειμμα των παιδιών!
Μερίδες 30
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml νερό βρύσης
  • 150 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 50 γρ. σουσάμι λευκό
  • 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

  • σουσάμι λευκό
  • ηλιόσποροι ανάλατοι

Οδηγίες

  • Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και τους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και πλάθουμε με τα χέρια μας να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια καθόλου.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπαστούνια πάχους ενός δαχτύλου, τα βρέχουμε ελαφρά σε λεκανίτσα με νερό και τα περνάμε από λευκό σουσάμι ή ηλιόσπορους ανάλατους.
  • Σε ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε κάθε μπαστουνάκι το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Όταν κρυώσουν αποθηκεύουμε τα κριτσίνια σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι.
  • Διατηρούνται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος για 5 ημέρες.

Σημειώσεις

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λευκό αλεύρι γ.ο.χ με αλεύρι ολικής για γ.ο.χ ακολουθώντας τα ίδια βήματα της συνταγής.
Κατηγορία: οικονομικές
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, Αρτοσκεύασμα, κριτσίνια, λευκό κρασί, νηστεία, νόστιμη συνταγή, οικονομική, σχολικά σνακ
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close