Κριτσίνια με ελαιόλαδο και κρασί
Εύκολα, πεντανόστιμα σπιτικά κριτσίνια με ελαιόλαδο και κρασί ιδανικά για τη βόλτα, τη δουλειά και το διάλειμμα των παιδιών!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 ml ελαιόλαδο
- 100 ml νερό βρύσης
- 150 ml λευκό κρασί ξηρό
- 50 γρ. σουσάμι λευκό
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ.γλ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
- σουσάμι λευκό
- ηλιόσποροι ανάλατοι
Οδηγίες
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και τους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέκιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη και πλάθουμε με τα χέρια μας να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια καθόλου.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπαστούνια πάχους ενός δαχτύλου, τα βρέχουμε ελαφρά σε λεκανίτσα με νερό και τα περνάμε από λευκό σουσάμι ή ηλιόσπορους ανάλατους.
- Σε ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε κάθε μπαστουνάκι το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 - 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν κρυώσουν αποθηκεύουμε τα κριτσίνια σε μεταλλικό δοχείο με καπάκι.
- Διατηρούνται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος για 5 ημέρες.
Σημειώσεις
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λευκό αλεύρι γ.ο.χ με αλεύρι ολικής για γ.ο.χ ακολουθώντας τα ίδια βήματα της συνταγής.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking