Αποστείρωση βάζων στο φούρνο
Οδηγίες
- Για να αποστειρώσουμε τα γυάλινα βάζα για τις μαρμελάδες , τα γλυκά του κουταλιού και τις σπιτικές σάλτσες χρειάζεται να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμμένη διαδικασία.
- Είναι πολύ εύκολη και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο αλλά είναι απαραίτητη για την σωστή συντήρηση των τροφίμων σας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Ξεκινάμε πλένοντας τα βάζα και τα καπάκια με ζεστό νερό και σαπούνι .
- Στη συνέχεια τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει μια καθαρή πετσέτα.
- Τοποθετούμε τη σχάρα στο φούρνο με τα βάζα και τα καπάκια και τα αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά.
- Τα βγάζουμε με προσοχή γιατί καίνε και έτσι όπως είναι ζεστά τα γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα μέχρι επάνω αφήνοντας 1/2 δάχτυλο για να υπάρχει κενό αέρος στα βάζα.
- Σφραγίζουμε τα καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα στον πάγκο εργασίας μέχρι να κρυώσουν .
- Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία.
- 'Οταν ανοίξουμε το βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking