Αποστείρωση βάζων στο φούρνο

45

 

Αποστείρωση βάζων στο φούρνο

Οδηγίες

  • Για να αποστειρώσουμε τα γυάλινα βάζα για τις μαρμελάδες , τα γλυκά του κουταλιού και τις σπιτικές σάλτσες χρειάζεται να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμμένη διαδικασία.
  • Είναι πολύ εύκολη και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο αλλά είναι απαραίτητη για την σωστή συντήρηση των τροφίμων σας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Ξεκινάμε πλένοντας τα βάζα και τα καπάκια με ζεστό νερό και σαπούνι .
  • Στη συνέχεια τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει μια καθαρή πετσέτα.
  • Τοποθετούμε τη σχάρα στο φούρνο με τα βάζα και τα καπάκια και τα αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε με προσοχή γιατί καίνε και έτσι όπως είναι ζεστά τα γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα μέχρι επάνω αφήνοντας 1/2 δάχτυλο για να υπάρχει κενό αέρος στα βάζα.
  • Σφραγίζουμε τα καπάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα στον πάγκο εργασίας μέχρι να κρυώσουν .
  • Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία.
  • 'Οταν ανοίξουμε το βάζο το διατηρούμε στο ψυγείο.
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close