Ατομικές μίνι σκεπαστές πίτσες με σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

28

 

Ατομικές μίνι σκεπαστές πίτσες με σφολιάτα XΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

Πανεύκολες και αφράτες ατομικές πίτσες που θα αρέσουν σε όλους!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά

Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 200 γρ. τριμμένη ντομάτα χωρίς σπόρια
  • 1 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
  • 2- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ.γλ. βασιλικό ξερό
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για τις ατομικές πίτσες:

  • 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ αποψυγμένη
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για την επικάλυψη:

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • σουσάμι μαύρο

Οδηγίες

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • Σε μικρή κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, τις τριμμένες ντομάτες, τα μυρωδικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20΄ λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στον αέρα.
  • Ξεδιπλώνουμε απαλά τη σφολιάτα και την ανοίγουμε να γίνει λεπτή με τη βοήθεια του πλάστη.
  • Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 12 ίσα κομμάτια και τοποθετούμε τις μισές από αυτές σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Χτυπάμε τον κρόκο αυγού μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στα φύλλα σφολιάτας, στη συνέχεια βάζουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, από πάνω την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και τέλος μικρά κυβάκια από την πράσινη πιπεριά.
  • Με ένα πινελάκι περνάμε περιμετρικά τις σφολιάτες με αυγό.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κομμάτια.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε 2 - 3 σχισμές σε κάθε ζύμη και αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι μαύρο.
  • Ψήνουμε 20 - 25 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσουν οι σκεπαστές πίτσες και να φουσκώσουν.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Κατηγορία: ζαμπόν, μοτσαρέλα, ντομάτες, ορεκτικά, πιπεριές πράσινες, Πίτσα, σχολικά σνακ, φύλλο σφολιάτα
Κουζίνα: Ιταλική
Λέξη Κλειδί: εύκολη συνταγή, ζαμπόν, ντομάτες, ορεκτικά, πίτσα, σνακ, σχολικά σνακ, φύλλο σφολιάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close