Ατομικές μίνι σκεπαστές πίτσες με σφολιάτα XΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
Πανεύκολες και αφράτες ατομικές πίτσες που θα αρέσουν σε όλους!
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 200 γρ. τριμμένη ντομάτα χωρίς σπόρια
- 1 κουτ.σουπ. πελτέ ντομάτας
- 2- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 - 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
- 1 κουτ.γλ. βασιλικό ξερό
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για τις ατομικές πίτσες:
- 1 συσκευασία έτοιμη σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ αποψυγμένη
- 6 φέτες ζαμπόν
- 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για την επικάλυψη:
- 1 τεμ. κρόκο αυγού
- σουσάμι μαύρο
Οδηγίες
Για τη σάλτσα ντομάτας:
- Σε μικρή κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, τις τριμμένες ντομάτες, τα μυρωδικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20΄ λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στον αέρα.
- Ξεδιπλώνουμε απαλά τη σφολιάτα και την ανοίγουμε να γίνει λεπτή με τη βοήθεια του πλάστη.
- Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 12 ίσα κομμάτια και τοποθετούμε τις μισές από αυτές σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Χτυπάμε τον κρόκο αυγού μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό και αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας επάνω στα φύλλα σφολιάτας, στη συνέχεια βάζουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο, από πάνω την ψιλοκομμένη μοτσαρέλα και τέλος μικρά κυβάκια από την πράσινη πιπεριά.
- Με ένα πινελάκι περνάμε περιμετρικά τις σφολιάτες με αυγό.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κομμάτια.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε 2 - 3 σχισμές σε κάθε ζύμη και αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με σουσάμι μαύρο.
- Ψήνουμε 20 - 25 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσουν οι σκεπαστές πίτσες και να φουσκώσουν.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking