Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο σιρόπι με μους γιαουρτιού

1.8K

 

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο σιρόπι με μους γιαουρτιού

Μια υπέροχη και πολύ γευστική συνταγή που μας έρχεται από την Γαλλία και συγκεκριμένα από την Βουργουνδία με γλυκύτητα άρωμα μπαχαρικών και κρασιού ιδανική για το γιορτινό τραπέζι για αυτούς που θέλουν ένα ελαφρύ και νόστιμο γλυκό.
Τα αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί σερβίρονται άνετα με παγωτό , σαντιγί και μους γιαουρτιού και τρώγονται χλιαρά ή κρύα και είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο που το προσφέρουμε στο τέλος ενός επίσημου δείπνου και όχι μόνο.
Μερίδες 8
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

Υλικά για την μους γιαουρτιού:

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια

Για τα αχλάδια:

  • 4 τεμ. αχλάδια κρυστάλλια
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
  • 400 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 100 ml πετιμέζι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 τεμ. φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 τεμ. ξυλάκια κανέλας
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 
  • 1 κουτ.σουπ. γεμάτη κόρν φλάουρ

Οδηγίες

  • Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε με τον αυγοδάρτη και στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε λίγο ακόμη και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και την υγρή βανίλια και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστούμε.
  • Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι και τα κόβουμε στη μέση βγάζοντας τα σπόρια με ένα κουταλάκι.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κόκκινο κρασί , τη φλούδα πορτοκαλιού , τη ζάχαρη , το πετιμέζι , το ξυλάκι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά φροντίζοντας να βραχούν καλά από όλες τις μεριές. Αν δεν τα καλύπτει το σιρόπι προσθέτουμε λίγο κόκκινο κρασί ακόμα.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για άλλα 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας νερό από τη βρύση και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κορν φλάουρ μέσα στο σιρόπι και βράζουμε για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κάνει κρούστα.
  • Βάζουμε παγωμένη μους γιαουρτιού μέσα σε κορνέ χωρίς μύτη και κόβουμε με ένα ψαλίδι την άκρη.
  • Σε ποτήρια ρίχνουμε μους γιαουρτιού από πάνω σιρόπι , συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μους γιαουρτιού και από πάνω λίγο σιρόπι ακόμη και στολίζουμε με μισό αχλάδι κάθε ποτηράκι .
  • Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα καταναλώσουμε.

Σημειώσεις

Tipς: Αν θέλουμε πιο γλυκό το σιρόπι προσθέτουμε επιπλέον ζάχαρη έτσι ώστε να φέρουμε το σιρόπι στα μέτρα μας.
Κατηγορία: αχλάδια, γιαούρτι, Γλυκό, κόκκινο κρασί, μέλι, πετιμέζι
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αχλάδια, γλυκό, γλυκό γιορτής, γλυκό ψυγείου, κόκκινο κρασί, μέλι, πάρτυ, πετιμέζι, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close