Γλυκό του κουταλιού κεράσι

2.7K

 

5 from 1 vote

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού που αρέσει σε όλους και τρώγεται ευχάριστα όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορεί να συνδυαστεί άνετα με παγωτό βανίλια και γιαούρτι.
Μερίδες 10
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό πετροκέρασα
  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 ml νερό
  • 1 κουτ.σουπ. χυμό λεμονιού
  • μερικά φύλλα βασιλικού ή δυόσμου

Οδηγίες

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια με το ειδικό μηχάνημα ή με φουρκέτα. Τα βάζουμε μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνουμε μια ώρα να κατεβάσουν τα υγρά τους.
  • Μετά από μια ώρα προσθέτουμε το νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  • Όταν αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά και κατά διαστήματα ξαφρίζουμε με ένα κουτάλι μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά και αφού έχει δέσει το σιρόπι ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα βασιλικού και αφήνουμε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς σκεπασμένη με το καπάκι για ένα βράδυ.
  • Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό για να εξατμιστεί το υγρό που έβγαλαν τα φρούτα και να δέσει το σιρόπι.
  • Αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα βασιλικού και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα ( για την αποστείρωση των βάζων θα πάτε στην κατηγορία Tipς & Συμβουλές ) όσο το γλυκό και τα βάζα είναι ακόμα ζεστά. Τα κλείνουμε με τα καπάκια , τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τα φυλάσσουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος αλλά μόλις ανοιχτούν καλύτερα να μπουν στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Tipς:  Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Για να δούμε αν έχει δέσει το σιρόπι βάζουμε ένα πιατάκι στην κατάψυξη για 15 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο καυτό σιρόπι κατά μήκος και αφήνουμε λίγο  να γίνει χλιαρό. Περνάμε το χέρι μας μέσα από το σιρόπι και τραβάμε μια γραμμή προς τα κάτω. Πρέπει να σχηματιστεί ένα δρομάκι που τα τοιχώματα του να ενωθούν μετά από 3 δευτερόλεπτα. Αν ενωθούν νωρίτερα σημαίνει πως θέλει λίγο δέσιμο ακόμα το σιρόπι κι αν αργήσει περισσότερο τότε έχει παραβράσει και έχει βγει πολύ πηχτό και πρέπει να το αραιώσουμε με  λίγο νερό. 
 
Κατηγορία: Γλυκό, γλυκό του κουταλιού, κεράσια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γλυκό, γλυκό του κουταλιού, ελληνική κουζίνα, κεράσια, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Join the Conversation

  1. Άννα says:

    5 αστέρια
    Τι να πω!!! Έχω πάθει την πλάκα μου με τις συνταγές σου. Μην ξεχνάς να μου τις στέλνεις. Καλή Χρονιά και σ’ ευχαριστώ

    1. Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σχόλια , όσο για τις συνταγές αν κάνετε εγγραφή θα έρχονται στο email σας. Καλή χροιά με υγεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close