Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι
Αξιοποιούμε το τσουρέκι που μας περίσσεψε φτιάχνοντας ένα νέο γλυκό ψυγείου γιατί στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα!
Υλικά
- 1 τεμ. τσουρέκι μπαγιάτικο κομμένο σε φέτες δύο εκατοστών
- 5-6 τεμ. σοκολατένια αβγουλάκια
Υλικά για το κουλί φράουλας:
- 700 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση
- 6 κουτ.σουπ. ζάχαρη
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Υλικά για την κρέμα πατισερί:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 τεμ. αβγά
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροκομμένα
- 1 τεμ. βανιλίνη
Υλικά για την επικάλυψη:
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
- 5-6 τεμ. φράουλες
- 4 κουτ.σουπ. φιλέ αμυγδάλου
- 5-6 τεμ. σοκολατένια αβγουλάκια
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά φράουλας και τα βράζουμε μόνο για 10 λεπτά
- Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και καλύπτουμε την επιφάνεια ενός πυρέξ 35Χ25 εκ.
- Ρίχνουμε το κουλί φράουλας πάνω στο τσουρέκι, φροντίζοντας να βραχεί παντού
- Σπάμε 5-6 τεμάχια σοκολατένια αβγουλάκια σε κομματάκια και τα σκορπίζουμε να πάνε παντού και ρίχνουμε αμύγδαλα λευκά χοντροκομμένα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί και το κατεβάζουμε λίγο πριν να φτάσει στο σημείο βρασμού
- Ρίχνουμε λίγο γάλα μέσα στα αβγά, χτυπώντας παράλληλα με το σύρμα (όπως κάνουμε το αβγολέμονο)
- Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη
- Ακολούθως ρίχνουμε την κρέμα πάνω σε ένα πυρέξ να κρυώσει καλά, καλύπτοντας με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας
- Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο
- Στη συνέχεια χτυπάμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί
- Βγάζουνε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε τμηματικά τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ
- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
- Στη συνέχεια χτυπάμε 300 γρ. κρέμα γάλακτος με δύο κουτ. σούπας άχνη σε σφιχτή σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού
- Σκορπίζουμε κομματάκια σοκολάτας, αμύγδαλα φιλέ και στολίζουμε με φράουλες
- Διατηρείται στο ψυγείο