Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι

32

 

Γλυκό ψυγείου με τσουρέκι

Αξιοποιούμε το τσουρέκι που μας περίσσεψε φτιάχνοντας ένα νέο γλυκό ψυγείου γιατί στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

  • 1 τεμ. τσουρέκι μπαγιάτικο κομμένο σε φέτες δύο εκατοστών
  • 5-6 τεμ. σοκολατένια αβγουλάκια

Υλικά για το κουλί φράουλας:

  • 700 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση
  • 6 κουτ.σουπ. ζάχαρη
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

Υλικά για την κρέμα πατισερί:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 τεμ. αβγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροκομμένα
  • 1 τεμ. βανιλίνη

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 5-6 τεμ. φράουλες
  • 4 κουτ.σουπ. φιλέ αμυγδάλου
  • 5-6 τεμ. σοκολατένια αβγουλάκια

Οδηγίες

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά φράουλας και τα βράζουμε μόνο για 10 λεπτά
  • Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο
  • Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και καλύπτουμε την επιφάνεια ενός πυρέξ 35Χ25 εκ.
  • Ρίχνουμε το κουλί φράουλας πάνω στο τσουρέκι, φροντίζοντας να βραχεί παντού
  • Σπάμε 5-6 τεμάχια σοκολατένια αβγουλάκια σε κομματάκια και τα σκορπίζουμε να πάνε παντού και ρίχνουμε αμύγδαλα λευκά χοντροκομμένα
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα να ζεσταθεί και το κατεβάζουμε λίγο πριν να φτάσει στο σημείο βρασμού
  • Ρίχνουμε λίγο γάλα μέσα στα αβγά, χτυπώντας παράλληλα με το σύρμα (όπως κάνουμε το αβγολέμονο)
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη
  • Ακολούθως ρίχνουμε την κρέμα πάνω σε ένα πυρέξ να κρυώσει καλά, καλύπτοντας με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας
  • Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο
  • Στη συνέχεια χτυπάμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί
  • Βγάζουνε την κρέμα πατισερί από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε τμηματικά τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ
  • Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα
  • Στη συνέχεια χτυπάμε 300 γρ. κρέμα γάλακτος με δύο κουτ. σούπας άχνη σε σφιχτή σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού
  • Σκορπίζουμε κομματάκια σοκολάτας, αμύγδαλα φιλέ και στολίζουμε με φράουλες
  • Διατηρείται στο ψυγείο
Κατηγορία: Γλυκό, γλυκό γιορτής, επιδόρπιο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γάλα, γλυκό, γλυκό γιορτής, σοκολατένια αβγά, τσουρέκι, φράουλες, ψυγείο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close