Εύκολο κέικ καρότου
Αυτό το υπέροχο κέικ καρότου θα το αγαπήσεις γιατί είναι πολύ αφράτο και γευστικό, γεμάτο γεύσεις μπαχαρικών με μια παραλλαγή αντί για το κλασσικό frosting τυριού με απλό γλάσο για μεγαλύτερη ευκολία.
Υλικά
- 4 τεμ. αυγά
- 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 200 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 250 γρ. καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
Για το γλάσο επικάλυψης:
- 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 2 κουτ.σούπ. φρέσκο γάλα
- 20 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και χτυπάμε σιγά σιγά να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Ακολούθως ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι ,τα μπαχαρικά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε ξανά να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα μαζί με τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά.
- Λαδώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.
- Για να δούμε αν έχει ψηθεί κάνουμε το τέστ με ένα ξυλάκι στο κέντρο του κέικ και αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο το κέικ.
- Βγάζουμε το κέικ καρότο στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί για 25 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει πολύ καλά.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο επικάλυψης βάζοντας την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ με το φρέσκο γάλα ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κρύο κέικ καρότου .
- Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking