Κέικ βανίλιας με γιαούρτι και ελαιόλαδο
Πολύ αφράτο κέικ βανίλιας ιδανικό για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο μιας και είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικό γιατί περιέχει γιαούρτι και ελαιόλαδο ή για να απολαύσετε με τον καφέ και το τσάι σας.
Υλικά
- 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 30 γρ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 3 τεμ. αυγά
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα .
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά.
- Ακολούθως ρίχνουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ , το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ 22 cm πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ισιώνουμε με ένα κουτάλι .
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και κάνουμε το τέστ με το ξυλάκι στο κέντρο του κέικ για να δούμε αν ψήθηκε.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφήνουμε εκεί να κρυώσει τελείως.
- Για την επικάλυψη κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη όταν είναι το κέικ εντελώς κρύο.
Σημειώσεις
Tipς: Μέσα στο κέικ μπορείτε να προσθέσετε 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας, ξύσμα εσπεριδοειδών, 100 γραμμάρια σταφίδες ή blueberry που θα τα έχετε περάσει πρώτα με λίγο αλεύρι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking