Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου και καρύδια

2K

 

Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου και καρύδια

Κέικ μήλου αφράτο και μυρωδάτο που κρύβει μέσα του ολόγλυκα και ζουμερά μήλα με επικάλυψη από βουτυράτα ψίχουλα μπισκότου με καρύδια και κανέλα. Ιδανικό για τον καφέ, το τσάι αλλά και για ένα γευστικό πρωινό!
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά

Υλικά

Για το κέικ μήλου:

  • 3 τεμ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 250 ml φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 2 τεμ. αυγά ολόκληρα
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή μια βανιλίνη
  • βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα του κέικ

Για τα τραγανά ψίχουλα μπισκότου:

  • 200 γρ. μπισκότα ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ.σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κουτ.σουπ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • λίγη κανέλα σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και ακολούθως προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα στερεά υλικά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών τμηματικά ενώ χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε την υγρή βανίλια, τα κομματάκια του μήλου και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ψιλοκομμένα μπισκότα, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τα τριμμένα καρύδια και την κανέλα. Δουλεύουμε το μείγμα με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μας και στη συνέχεια το σκορπίζουμε στην επιφάνεια του κέικ.
  • Ψήνουμε το κέικ του μήλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50 - 55 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
  • Όταν είναι έτοιμο το κέικ το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει πολύ καλά , στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε, βάζουμε το κέικ σε πιατέλα και κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, γάλα, γλυκά, καρύδια, κέικ, κεράσματα, μήλα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, Γλυκά, καρύδια, κέικ, κεράσματα, μήλα, πρωινό, σνακ, φθινοπωρινή συνταγή, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close