Μπισκοτένιες μπάρες cheesecake με φράουλες και crumble βρώμης
Μπισκοτένιες μπάρες με βελούδινη κρέμα cheesecake με κουλί φράουλας και επικάλυψη από crumble βρώμης, ξεχωριστό και δροσερό γλυκάκι που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο!
Υλικά
Υλικά για την μπισκοτένια βάση:
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 230 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για το cheesecake layer:
- 400 γρ. κρέμα τυριού
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 τεμ. κρόκους αυγού
- 1 τεμ. βανιλίνη
Για το κουλί φράουλας:
- 700 γρ. φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες από τα κοτσάνια και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κουτ.σουπ. νερό
- 10 κουτ.σουπ. ζάχαρη καστανή
- 3 σταγόνες χυμό λεμονιού
Για το crumble βρώμης
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενωθούν. Στην αρχή η ζύμη μοιάζει με χοντρά ψίχουλα αλλά όσο τη ζυμώνουμε σιγά σιγά ενώνονται μεταξύ τους και σχηματίζεται μια μαλακή ζύμη.
- Σε μεταλλικό ταψάκι 30χ35 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο και τα τοιχώματα και απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού ισομερώς.
- Ψήνουμε τη μπισκοτένια βάση για 15 λεπτά ίσα ίσα να αποκτήσει λίγο χρυσαφί χρώμα. Και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στον πάγκο εργασίας.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την κρέμα τυριού μαζί με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και προσθέτουμε τους κρόκους μαζί με τη βανιλίνη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
- Παράλληλα φτιάχνουμε το κουλί φράουλας βάζοντας σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα υλικά να βράσουν για 20 με 25 λεπτά από την ώρα του βρασμού ή μέχρι να δέσει και να αποκτήσει παχύρευστη μορφή. Αδειάζουμε το κουλί φράουλας σε γυάλινο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Ετοιμάζουμε το crumble βρώμης βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ενώνουμε στην αρχή με ξύλινο κουτάλι και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια να γίνει ψιχουλιαστή ζύμη.
Για τη συναρμολόγηση:
- Επάνω από το ψημένο μπισκότο (βάση) απλώνουμε την παγωμένη κρέμα τυριού ισιώνοντας να πάει παντού και από πάνω βάζουμε το κουλί φράουλας χωρίς να ανακατέψουμε το τυρί κρέμα με το κουλί φράουλας.
- Τέλος πασπαλίζουμε με το crumble βρώμης να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να γίνει χρυσαφή η επιφάνεια του cheesecake.
- Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να κρυώσει πολύ καλά και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για ένα βράδυ σκεπάζοντας το με διαφανή μεμβράνη.
- Την άλλη μέρα κόβουμε το cheesecake σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες σε γυάλινο μπολ με καπάκι.
Σημειώσεις
Tip: Για να έχουμε επιτυχία στο cheesecake ετοιμάζουμε το κουλί φράουλας από την προηγούμενη ημέρα και το βάζουμε στο ψυγείο αφού πρώτα κρυώσει σε μπολ με καπάκι. Έτσι θα σταθεροποιηθεί καλύτερα το κουλί φράουλας και δεν θα είναι πολύ ρευστό.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking