Παγωμένες μπάρες με μπανάνες , κακάο και φυστικοβούτυρο
Δροσιστικές μπάρες με ώριμες μπανάνες ,κακάο και φυστικοβούτυρο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού που μπορείς να τις φτιάξεις είτε είσαι στην πόλη είτε στις διακοπές σου γιατί γίνονται τόσο εύκολα και είναι πεντανόστιμες!
Υλικά
- 2 τεμ. ώριμες μπανάνες
- 2 κουτ.γλ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
- 250 γρ. μπισκότα digestive κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη:
- σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις μπανάνες από τις φλούδες τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στον πολυκόφτη να γίνουν κρέμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το φυστικοβούτυρο που το έχουμε μαλακώσει σε μπεν μαρί , το αλάτι και χτυπάμε ξανά τα υλικά στον πολυκόφτη να ενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της μπανάνας σε μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια μαζί με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Σε τετράγωνο ταψάκι 20Χ20 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο και τα τοιχώματα και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
- Ισιώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού και να έχει το ίδιο πάχος και σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια σταγόνες σοκολάτας.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του γλυκού και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει πολύ καλά.
- Στη συνέχεια βγάζουμε με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού το παγωμένο μείγμα μπανάνας στον πάγκο εργασίας και κόβουμε σε μπάρες με κοφτερό μαχαίρι .
- Τυλίγουμε κάθε μια μπάρα χωριστά με διαφανή μεμβράνη και διατηρούμε τις μπάρες στην κατάψυξη.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking