Πουτίγκα με τσουρέκι, σοκολάτα, φράουλες και bluberry
Η πουτίγκα με τσουρέκι είναι ένα εύκολο και νόστιμο γλυκό που ταιριάζει ιδανικά για πρωινό ή με τον απογευματινό καφέ! Αν προσθέσουμε κομματάκια σοκολάτας, φράουλες και bluberry τότε το αποτέλεσμα γίνεται μοναδικό!
Υλικά
- 300 γρ. τσουρέκι μπαγιάτικο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 φλ.τσ. φράουλες κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 φλ.τσ. bluberry (μύρτιλα - βατόμουρα)
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 6 τεμ. αυγά ολόκληρα
- 1 - 3/4 φλ.τσ. φρέσκο γάλα αγελαδινό
- 1- 1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 1/3 φλ.τσ. ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
- 2/3 φλ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ.γλ. βούτυρο αγελαδινό για το ταψί
- 1 τεμ. βανιλίνη
- 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη:
- 3 κουτ.σουπ. φιλέ αμυγδάλου
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε πυρίμαχο ταψάκι με διαστάσεις 35 Χ 40 εκ. και αφού το βουτυρώσουμε ελαφρά βάζουμε τα κομμάτια του τσουρεκιού κομμένα σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
- Στη συνέχεια σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού τα κομμάτια από τις φράουλες και τα bluberry και ραντίζουμε με το μείγμα αυγού που ετοιμάσαμε φροντίζοντας να βραχεί καλά το τσουρέκι.
- Αφήνουμε για 30 λεπτά να τραβήξει το ζουμί και λίγο πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
- Όταν είναι έτοιμη η πουτίγκα την αφήνουμε στον πάγκο εργασίας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και την σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.
Σημειώσεις
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσουρέκι με 12 μικρά κρουασάν κομμένα σε κύβους ή μαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking