Ρολάκια κανέλας
Εύκολα cinammon rolls τόσο αφράτα και λαχταριστά που κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί μόνο σε ένα γλυκάκι!
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη:
- 350 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 180 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 45 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 τεμ. αυγό ολόκληρο
- 50 γρ. νωπή μαγιά ή 9 γρ. ξηρή μαγιά
Για τη γέμιση:
- 60 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ.σουπ. κανέλα σκόνη
Για την επικάλυψη:
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 - 3 κουτ.σουπ. φρέσκο γάλα αγελαδινό ή νερό
Οδηγίες
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το γάλα μαζί με το βούτυρο να ζεσταθούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ( προσοχή όχι να κάψει αλλά να είναι ανεκτό στο χέρι ) και στη συνέχεια αποσύρουμε και ρίχνουμε την μαγιά ανακατεύοντας να λιώσει πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς μέσα στο κάδο με το αλεύρι μαζί με το αυγό και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μη κολλάει στα τοιχώματα. Αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα μέχρι να την φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Σε μπολ βάζουμε τη καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλλο 35X20 εκ. με τη βοήθεια του πλάστη και αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το μείγμα κανελοζάχαρης.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό από την μακριά μεριά και κόβουμε ομοιόμορφα σε 12 ροδέλες ιδίου πάχους που τις τοποθετούμε σε μακρόστενο ταψάκι πολύ καλά βουτυρωμένο.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και λίγο ακόμα αν χρειαστεί μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο τα ρολάκια κανέλας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο να πάει παντού και σερβίρουμε.
Για το γλάσο:
- Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αγελαδινό βούτυρο στη γέμιση με φυτικό βούτυρο, φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών.
Τα ρολάκια κανέλας μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας, ξηρούς καρπούς και φρούτα εποχής αφού τα περάσετε πρώτα από το τηγάνι με λίγη καστανή ζάχαρη για να βγάλουν τα υγρά τους.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking