Τάρτα μήλου με σοκολάτα και crumble βρώμης

3.2K

 

Τάρτα μήλου με σοκολάτα και crumble βρώμης

Ωραία χειμωνιάτικη τάρτα μήλου με ζύμη χωρίς βούτυρο και απίθανη γέμιση με καραμελωμένα μήλα και κομματάκια σοκολάτας. Η τραγανή επικάλυψη με crumble βρώμης την κάνει ανεπανάληπτη!
Μερίδες 8
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη:

  • 160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 6 κουτ.σούπας νερό
  • 6 κουτ.σουπ. ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για τα καραμελωμένα μήλα:

  • 4 τεμ. κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 30 ml νερό
  • 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο 

Υλικά για την γέμιση:

  • 80 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα ή καρύδια
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα σε σκόνη
  • 3 κουτ.σουπ. ταχίνι με κακάο ή μερέντα
  • 1/2 κουτ.γλ.κοφτό κανέλα σκόνη

Υλικά για το crumble:

  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κι λίγο ακόμα για την ταρτιέρα
  • 25 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα ή καρύδια
  • 30 γρ. νιφάδες βρώμης

Επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Ξεκινάμε με τα μήλα για να κρυώσουν πριν μπουν στη γέμιση. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη και το βούτυρο για να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να καραμελώσουν τα μήλα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν πολύ καλά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και προσθέτουμε μέσα και τα καραμελωμένα μήλα σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Ακολούθως βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το crumble και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάρουμε μια ζύμη που να μοιάζει με βρεγμένα ψίχουλα. Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε στην άκρη μέχρι να την χρειαστούμε.
  • Στον πάγκο εργασίας ή σε λεκάνη ετοιμάζουμε τη ζύμη για την τάρτα. Βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο ανοίγουμε μια τρύπα και προσθέτουμε το νερό μαζί με το ηλιέλαιο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι μα πάρουμε μια ζύμη απαλή και βελούδινη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε μεγάλο δίσκο έτσι ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας. Αν η ζύμη κολλάει πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια.
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 22 εκ. με τη βοήθεια ενός πινέλου και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μπορέσουμε να την ξεφορμάρουμε εύκολα.
  • Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα με τη βοήθεια του πλάστη έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και αδειάζουμε τη γέμιση με τα καραμελωμένα μήλα και τη σοκολάτα που ετοιμάσαμε πιο πριν.
  • Με τη ράχη ενός κουταλιού ισιώνουμε τη γέμιση να πάει παντού και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το crumble βρώμης .
  • Ψήνουμε την τάρτα μήλου για 40 - 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο εργασίας και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου .
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Κατηγορία: αμύγδαλα, βρώμη, γλυκά, μήλα, Τάρτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: brunch, βρώμη, μήλα, πρωινό, τάρτες, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close