Τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα
Όταν το αχλάδι συναντά την σοκολάτα, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 300 γρ. αμυγδαλοβούτυρο με σοκολάτα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 125 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- κανέλλα σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 τεμ. αχλάδια κρυστάλια
- βούτυρο για την ταρτιέρα
Οδηγίες
- Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη μέρα στη συντήρηση το φύλλο σφολιάτας.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί το αμυγδαλοβούτυρο με κακάο, μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, την κανέλλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία ταρτιέρα 24 cm
- Ακολούθως ανοίγουμε τη σφολιάτα και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Ρίχνουμε το μείγμα της τάρτας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
- Τη ζύμη που περισσεύει την κόβουμε με ένα μαχαίρι.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση, βγάζουμε τον πυρήνα και τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια της τάρτας με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
- Ψήνουμε την τάρτα για 45-50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Tips
Αντί για αμυγδαλοβούτυρο με σοκολάτα μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών με σοκολάτα ή ταχίνι με σοκολάτα.