Τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα

22

Τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα

Όταν το αχλάδι συναντά την σοκολάτα, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 300 γρ. αμυγδαλοβούτυρο με σοκολάτα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό
  • 125 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • κανέλλα σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 τεμ. αχλάδια κρυστάλια
  • βούτυρο για την ταρτιέρα

Οδηγίες

  • Ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη μέρα στη συντήρηση το φύλλο σφολιάτας.
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί το αμυγδαλοβούτυρο με κακάο, μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη και όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό, την πούδρα αμυγδάλου, το αλεύρι, την κανέλλα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία ταρτιέρα 24 cm
  • Ακολούθως ανοίγουμε τη σφολιάτα και την τοποθετούμε στην ταρτιέρα, να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα της τάρτας και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Τη ζύμη που περισσεύει την κόβουμε με ένα μαχαίρι.
  • Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση, βγάζουμε τον πυρήνα και τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια της τάρτας με την κομμένη μεριά προς τα κάτω.
  • Ψήνουμε την τάρτα για 45-50 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Tips
Αντί για αμυγδαλοβούτυρο με σοκολάτα μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών με σοκολάτα ή ταχίνι με σοκολάτα. 
 
Κατηγορία: brunch, Γλυκό, επιδόρπιο, Πρωϊνό
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: αμυγδαλοβούτυρο, αχλάδι, Σοκολάτα, τάρτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close