Τρουφάκια με μελομακάρονα και κουραμπιέδες
Τα αγαπημένα σε όλους τρουφάκια θα κλείσουν μέσα τους τα γλυκά των Χριστουγέννων.
Υλικά
- 6 τεμ. μελομακάρονα
- 6 τεμ. κουραμπιέδες
- 1/4 κούπας αμύγδαλα ή καρύδια
- 40 γρ. κακάο
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 σφηνάκι ΜΕΤΑΧΑ ή κονιάκ
- 1/2 τεμ. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Οδηγίες
- Θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα μέσα σε ένα μπολ μαζί με τους κουραμπιέδες αφού πρώτα τινάξουμε πολύ καλά τη ζάχαρη άχνη.
- Ρίχνουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα στο πολυμίξερ και τα ψιλοκόβουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.
- Προσθέτουμε το κακάο , το ξύσμα πορτοκαλιού, το ΜΕΤΑΧΑ και την πραλίνα φουντουκιού και πλάθουμε με τα χέρια μας να σχηματιστεί μια ζύμη.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
- Στη συνέχεια πλάθουμε μικρές μπαλίτσες στο μέγεθος που επιθυμούμε και τις τοποθετούμε σε ταψί και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει .
- Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα τρουφάκια και τα κυλάμε στη σοκολάτα να καλυφθούν παντού με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε στην επιφάνεια με αμύγδαλο ψιλοκομμένο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο σκεύος με καπάκι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking