Εύκολο vegan σάντουιτς με φυτικό φιλέτo πανέ beyond tenderς
Το απόλυτο vegan sandwich με φυτικά φιλέτα πανέ σε στυλ κοτόπουλου με ντομάτα , ρόκα και vegan pesto για το γραφείο ή την παραλία!
Υλικά
- 1 πακέτο φυτικά φιλέτα κοτόπουλου πανέ beyond tenderς
- 4 τεμ. ψωμάκια για σάντουιτς
- 2 τεμ. ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 1 ματσάκι ρόκα ή άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- ελαιόλαδο για τα ψωμάκια
Για το vegan pesto:
- 60 φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουτ.σουπ. κουκουνάρι
- 10 τεμ. κάσιους ή αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα φιλέτα "κοτόπουλου" παγωμένα να ψηθούν για 3 - 4 λεπτά συνολικά. Τα φιλέτα "κοτόπουλου" πρέπει να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να είναι τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια κάθετα με κοφτερό μαχαίρι και τα βάζουμε στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τα φιλέτα πανέ ίσα ίσα να πάρουν εσωτερικά χρυσαφί χρώμα.
- Στον πολυκόφτη βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό ,το κουκουνάρι, το πιπέρι και τα κάσιους και χτυπάμε να πολτοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Για το στήσιμο του σάντουιτς:
- Στήνουμε το πρώτο σάντουιτς βάζοντας στη βάση του ψωμιού vegan pesto από πάνω τα φιλέτα πανέ beyond tenderς, 2 ροδέλες ντομάτας, ρόκα και κλείνουμε με το ψωμάκι αφού το αλείψουμε με vegan pesto.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σάντουιτς και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking