Τρουφάκια με ταχίνι και αποξηραμένα φρούτα
Δεν περιμένουμε τη νηστεία για να καταναλώσουμε ταχίνι και χαλβά αλλά μπορούμε να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για τις ωφέλιμες ιδιότητές τους!
Υλικά
- 120 γρ. ταχίνι
- 90 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
- 100 γρ. κορν φλέικς ολικής θρυματισμένα στο μούλτι
- 120 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 τεμ. ξύσμα από πορτοκάλι
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι λικέρ από πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
- ινδική καρύδα
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι και ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα βερίκοκα να μαλακώσουν για μισή ώρα.
- Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα περνάμε από το μπλέντερ, να γίνουν πολτός.
- Μέσα στο μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε πολύ καλά, αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή αν είναι πολύ μαλακή ρίχνουμε λίγα ακόμη κορν φλέικς ολικής ψιλοκομμένα
- Τη ζύμη τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
- Κυλάμε τις μπαλίτσες στο τριμμένο ινδοκάρυδο.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.