Τρουφάκια με ταχίνι και αποξηραμένα φρούτα

22

Τρουφάκια με ταχίνι και αποξηραμένα φρούτα

Δεν περιμένουμε τη νηστεία για να καταναλώσουμε ταχίνι και χαλβά αλλά μπορούμε να τα εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για τις ωφέλιμες ιδιότητές τους!
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

  • 120 γρ. ταχίνι
  • 90 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 100 γρ. κορν φλέικς ολικής θρυματισμένα στο μούλτι
  • 120 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 τεμ. ξύσμα από πορτοκάλι
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι λικέρ από πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:

  • ινδική καρύδα

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι και ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα βερίκοκα να μαλακώσουν για μισή ώρα.
  • Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα περνάμε από το μπλέντερ, να γίνουν πολτός.
  • Μέσα στο μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πολτοποιούμε πολύ καλά, αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή αν είναι πολύ μαλακή ρίχνουμε λίγα ακόμη κορν φλέικς ολικής ψιλοκομμένα
  • Τη ζύμη τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει και στη συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
  • Κυλάμε τις μπαλίτσες στο τριμμένο ινδοκάρυδο.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο.
Κατηγορία: Healthy Food
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμύγδαλα, μέλι, ταχίνι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close