Φυτικό burger κοτόπουλου α λα ελληνικά beyond meat
Ένα άλλου τύπου burger με φυτικά φιλέτα πανέ σε στυλ κοτόπουλου ( chicken burger / plant - basεd breaded patties) από την beyond meat με γεύσεις απευθείας βγαλμένες από το ελληνικό καλοκαίρι.Το συγκεκριμμένο burger συνδυάζει αφράτο ψωμάκι με φυτικό chicken burger, φυτική μαγιονέζα, ψητές μελιτζάνες, ντομάτες, κρεμμύδι και κέτσαπ , ιδανικό για όσους είναι vegan ή νηστεύουν!
Υλικά
- 1 πακέτο φυτικό κοτόπουλο beyond chicken burger
- 6 τεμ. ψωμάκια για burger
- 6 φέτες φυτικό τυρί
- 3 τεμ. ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 3 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες ψητές
- 2 τεμ. κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- 1 τεμ. πράσινη σαλάτα
- 20 γρ. φυτική μαγιονέζα
- 20 γρ. κέτσαπ
- ελαιόλαδο για τις ψητές μελιτζάνες, τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τα ψωμάκια για το burger
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Πλένουμε, στεγνώνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 2 εκ. περίπου. Σε ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη και με ένα πινελάκι τις περνάμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και στα μισά του χρόνου τις γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ελαφρά τοποθετούμε τα φυτικά burger και τα ψήνουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα , γυρίζοντας τα κάθε 3 λεπτά περίπου για να ψηθούν από όλες τις μεριές. Βάζουμε μια φέτα φυτικό τυρί πάνω από κάθε μπιφτέκι ίσα ίσα να μαλακώσει. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Κόβουμε τα ψωμάκια για burger στη μέση και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε τα μπιφτέκια βάζουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφαιρούμε τα ψωμάκια από το τηγάνι.
- Στήνουμε το burger βάζοντας στη βάση του ψωμιού μαγιονέζα, 1 φύλλο πράσινης σαλάτας,1 φέτα ντομάτας, το φυτικό μπιφτέκι κοτόπουλου με το τυρί, 2 ροδέλες μελιτζάνας, το κρεμμύδι, κέτσαπ και κλείνουμε με το ψωμάκι.
- Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα burger και σερβίρουμε.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking