Τρουφάκια με καρύδια
Νόστιμα τρουφάκια με καρύδια με επικάλυψη τρούφα σοκολάτας ή ινδική καρύδα ιδανικά για κέρασμα ή για να τα προσφέρουμε δώρο σε φίλους τις ημέρες των γιορτών!
Υλικά
Για τα τρουφάκια:
- 500 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 300 γρ. μπισκότα digestive άγλυκα
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά τριμμένη σε ψιλά κομμάτια
- 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι
- 2 τεμ. πορτοκάλι ξύσμα
Για την επικάλυψη:
- Τρούφα σοκολάτας ή κακάο σε σκόνη
- ινδοκάρυδο τριμμένο
- καρύδια τριμμένα σαν σκόνη
Οδηγίες
- Για τα τρουφάκια με καρύδια βάζουμε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 7-8 λεπτά από την ώρα του βρασμού . Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει πολύ καλά.
- Στη συνέχεια όταν το μείγμα σιροπιού γίνει λίγο χλιαρό το αδειάζουμε σε γυάλινο μπολ και προσθέτουμε τα καρύδια, τα τριμμένα μπισκότα, το κονιάκ, την κανέλα, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει και να παγώσει καλά ώστε να μπορεί να πλάθετε.
- Ακολούθως βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
- Τα κυλάμε σε τρούφα σοκολάτας, σε τριμμένο ινδοκάρυδο ή ψιλοκομμένα καρύδια σαν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν και στη συνέχεια σερβίρουμε.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για 5 ημέρες μέσα σε γυάλινο μπολ με καπάκι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking