Αυγά σακσούκα ( Shakshuka )
Πεντανόστιμη συνταγή με ανατολίτικα αυγά με φρέσκια ψίχα ντομάτας (polpa) ΓΚΡΕΚΑ και τυρί φέτα. Εύκολη συνταγή που μοιάζει με τον δικό μας ελληνικό καγιανά αλλά με spicy πινελιά που δίνει ένταση και έξτρα γεύση στο φαγητό! Ιδανική λύση για όλες τις ώρες της ημέρας αν αναζητάς ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό!
Υλικά
- 4 τεμ. αυγά ολόκληρα
- 400 γρ. τριμμένη ψίχα ( polpa) ντομάτας ΓΚΡΕΚΑ
- 120 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη και λίγη ακόμα για την επικάλυψη
- 1 τεμ. πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε καρέ
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ
- 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο πολτός
- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ. κύμινο σε σκόνη
- 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
- 1/4 κουτ.γλ. πιπέρι καγιέν
- 1/4 κουτ.γλ. κουρκουμά σκόνη
- φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Τοποθετούμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πορτοκαλί πιπεριά, τον πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε τα υλικά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου 5 - 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά λίγο πιπέρι και αλάτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Ακολούθως προσθέτουμε την φέτα ανακατεύουμε να ενωθεί με τη σάλτσα ντομάτας και να δέσει ελαφρώς.
- Σπάμε τα αυγά ( μάτια ) τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε με το καπάκι να ψηθούν για 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά το τηγάνι πασπαλίζουμε με λίγη φέτα ακόμα και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί ή αραβικές πίτες.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking