Ιμάμ μπαϊλντί με αμύγδαλα και φέτα

2.1K

 

Ιμάμ μπαϊλντί με αμύγδαλα και φέτα

Η κλασσική αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή σε μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς τηγάνισμα και λίγο πειραγμένη... αλλά σκέτο λουκουμάκι!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 40 λεπτά

Υλικά

  • 8 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 6 τεμ. ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 2 κιλά ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 80 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ.σουπ. πετιμέζι ή 2 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε τις μελιτζάνες οριζόντια και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα στενόμακρο καπάκι. Χαράζουμε την σάρκα χιαστί με το μαχαίρι κάνοντας βαθιές τομές μέχρι κάτω χωρίς να χαλάσουμε τις μελιτζάνες. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στους 200 C βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα αμύγδαλα ίσα ίσα να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και την καπνιστή πάπρικα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μυρίσει το σκόρδο. Συνεχίζουμε με το πετιμέζι και αφήνουμε να γλασάρουν τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να δέσουν τα υλικά για 10 λεπτά περίπου. 'Οταν είναι έτοιμη η γέμιση αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε τα ενωθούν τα υλικά.
  • Με ένα κουτάλι πιέζουμε τη σάρκα κάθε μελιτζάνας και μοιράζουμε την σάλτσα που ετοιμάσαμε στο εσωτερικό τους. Πασπαλίζουμε κάθε μελιτζάνα από πάνω με τυρί φέτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς για 1 ώρα περίπου και ανάλογα τον φούρνο. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες χλιαρές με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και συνοδεύουμε με Μαλαγουζιά.
Κατηγορία: αμύγδαλα, Κυρίως Γεύμα, μελιτζάνες, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αμύγδαλα, καλοκαιρινη συνταγή, κυρίως γεύμα, μελιτζάνες, νόστιμη συνταγή, τυρί φέτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close