Κατσικάκι στη γάστρα με εσπεριδοειδή

1.2K

 

Κατσικάκι στη γάστρα με εσπεριδοειδή

Ένα χαρακτηριστικό πιάτο της μεσογειακής κουζίνας όπου τα φρούτα αναδεικνύουν υπέροχα τη γεύση του κατσικιού, κατάλληλο για το πασχαλινό τραπέζι που θα αρέσει σε όλους!
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 40 λεπτά

Υλικά

Υλικά για το κατσίκι:

  • 2 κιλά κατσίκι ( μπούτι και σπάλα)
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα ή κυδωνάτες
  • 1 τεμ. πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 -2 τεμ. σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Υλικά για τη μαρινάδα:

  • 1 κουτ.γλ. κύμινο σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη ξηρή
  • 2 τεμ. πορτοκάλια χυμό
  • 2 τεμ. λεμόνια χυμό
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 3 - 4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ τους χυμούς από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια, τη μουστάρδα, το κύμινο, την ξηρή ρίγανη, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε τετράγωνες και τις βάζουμε μέσα στη μαρινάδα και ανακατεύουμε να βραχούν πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια τις βάζουμε μέσα σε μεγάλη γάστρα χωρίς τη μαρινάδα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τις ανακατεύουμε.
  • Στη μαρινάδα που κρατήσαμε βάζουμε στο κατσίκι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε το κρέας να βραχεί από όλες τις μεριές.
  • Στη συνέχεια το τοποθετούμε επάνω από τις πατάτες και σκορπίζουμε εδώ κι εκεί το σκόρδο κομμένο σε κομμάτια και την πιπεριά Φλωρίνης που θα δώσει έξτρα γεύση και άρωμα στο φαγητό.
  • Προσθέτουμε τη μαρινάδα και 200 ml νερό επάνω από τις πατάτες. Αν θέλουμε ραντίζουμε επιπλέον με λίγο ελαιόλαδο το κατσίκι.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και το ψήνουμε στους 180 C βαθμούς για 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανοίγουμε που και που το φαγητό, ελέγχουμε την υγρασία και ραντίζουμε το κρέας με το μείγμα της μαρινάδας.
  • Μετά από 2 ώρες ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το φαγητό να ροδίσει για 15 λεπτά περίπου.
  • Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε σε πιατέλα τις πατάτες και το κατσικάκι.
Κατηγορία: κατσίκι, Κυρίως Γεύμα, λεμόνια, μουστάρδα, πιπεριά Φλωρίνης, πορτοκάλια
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: κατσίκι, κυριακάτικο τραπέζι, λεμόνια, παραδοσιακη συνταγη, Πάσχα, πατάτες, πιπερια Φλωρίνης, πορτοκάλια
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 4
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close