Κοτόπουλο με ανανά, κάρυ και chutney ανανά με πιπεριές και μπούκοβο TO FILEMA TIS LELAS

2K

 

Κοτόπουλο με ανανά , κάρυ και chutney ανανά με πιπεριές και μπούκοβο TO FILEMA TIS LELAS

Η συγκεκριμμένη συνταγή μας έρχεται από την μακρινή Ταϋλάνδη λίγο πειραγμένη όμως στην εκτέλεση της γιατί περιέχει γλυκοπικάντικο chutney ανανά με πιπεριές και μπούκοβο TO FILEMA TIS LELAS .
Το φιλέτο κοτόπουλου που παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων .
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 3 τεμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
  • 3 κουτ.σουπ. chutney ανανά με πιπεριές και μπούκοβο
  • 2 τεμ. κόκκινες πιπεριές
  • 2 τεμ. κίτρινες πιπεριές
  • 2 τεμ. πορτοκαλί πιπεριές
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρό κουτί ανανά από κονσέρβα
  • 1 κουτ.γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ.σουπ. κοφτές κόρν φλάουρ

Για το πασπάλισμα :

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα :

  • ρύζι μπασμάτι

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε στη φωτιά ένα τηγάνι γουόκ ή μια σοτέζα και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε .
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια , με λίγο αλάτι , πιπέρι , το κάρυ και το chutney ανανά με πιπεριές και μπούκοβο TO FILEMA TIS LELAS και φέρνουμε μια βόλτα και ανακατεύουμε το φαγητό.
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας μέσα στο κοτόπουλο τις φέτες ανανά κομμένες σε μικρούς κύβους και σβήνουμε το φαγητό με το χυμό του ανανά από την κονσέρβα .
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά .
  • Όταν είναι έτοιμο το κoτόπουλο αλλά να έχει λίγο ζουμάκι , στίβουμε το πορτοκάλι και το ανακατεύουμε με το κόρν φλάουρ να διαλυθεί καλά.
  • Προσθέτουμε στο φαγητό τα τελευταία πέντε λεπτά το κορν φλάουρ και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένο μαιντανό.

Σημειώσεις

Tipς : Αντί για chutney ανανά μπορούμε να προσθέσουμε δυο κουταλιές του γλυκού soya sause .
Κατηγορία: chutney, ανανάς, κάρυ, κοτόπουλο
Κουζίνα: Ταυλάνδη
Λέξη Κλειδί: chutney, ανανάς, Έθνικ, εύκολη συνταγή, κάρυ, κοτόπουλο,, κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, νόστιμη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 2
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close