Κοτόπουλο με δενδρολίβανο , μπύρα και μέλι

1.4K

 

Κοτόπουλο με δενδρολίβανο, μπύρα και μέλι

Το κοτόπουλο μας δίνει μοναδική γεύση όταν συνδυαστεί με μπύρα , δενδρολίβανο και μέλι και είναι ένα πιάτο που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου γιατί είναι νόστιμη και εύκολη πρόταση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 300 ml μπύρα και λίγη ακόμη
  • 3 κουτ.σουπ. μέλι
  • 1 τεμ, ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνης
  • 3 τεμ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τις πέτσες και το λίπος το τεμαχίζουμε σε μερίδες και αλατίζουμε ελαφρά. Αν δεν ξέρουμε να το τεμαχίσουμε ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ετοιμάσει.
  • Τοποθετούμε μια φαρδιά και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μερίδες τμηματικά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε σοτάρει στην άκρη σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια μέχρι να τελειώσει.
  • Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο προσέχοντας να μην καεί.
  • Βάζουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το δενδρολίβανο . Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα περίπου για μια ώρα και δέκα λεπτά.
  • Στα μισά του βρασμού αν δούμε ότι το φαγητό χρειάζεται περισσότερη υγρασία προσθέτουμε λίγη μπύρα ακόμη για να ψηθεί και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  • Τα τελευταία δέκα λεπτά με ένα πινελάκι αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μέλι και αφήνουμε να γλασάρει το φαγητό και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο να δέσει η σάλτσα κουνώντας απαλά την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες φούρνου ή με ρύζι πιλάφι.
Κατηγορία: δενδρολίβανο, κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, μέλι, μπύρα, πουλερικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: Αγίου Βαλεντίνου, Γρήγορο & εύκολο, δενδρολίβανο, ελληνική κουζίνα, κοτόπουλο,, κυρίως γεύμα, μέλι, μπύρα, πουλερικά
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close