Κοτόπουλο με δενδρολίβανο, μπύρα και μέλι
Το κοτόπουλο μας δίνει μοναδική γεύση όταν συνδυαστεί με μπύρα , δενδρολίβανο και μέλι και είναι ένα πιάτο που τρώγεται όλες τις εποχές του χρόνου γιατί είναι νόστιμη και εύκολη πρόταση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 300 ml μπύρα και λίγη ακόμη
- 3 κουτ.σουπ. μέλι
- 1 τεμ, ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
- 2 τεμ. φύλλα δάφνης
- 3 τεμ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τις πέτσες και το λίπος το τεμαχίζουμε σε μερίδες και αλατίζουμε ελαφρά. Αν δεν ξέρουμε να το τεμαχίσουμε ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ετοιμάσει.
- Τοποθετούμε μια φαρδιά και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μερίδες τμηματικά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε σοτάρει στην άκρη σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια μέχρι να τελειώσει.
- Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο προσέχοντας να μην καεί.
- Βάζουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και το δενδρολίβανο . Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα περίπου για μια ώρα και δέκα λεπτά.
- Στα μισά του βρασμού αν δούμε ότι το φαγητό χρειάζεται περισσότερη υγρασία προσθέτουμε λίγη μπύρα ακόμη για να ψηθεί και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
- Τα τελευταία δέκα λεπτά με ένα πινελάκι αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με μέλι και αφήνουμε να γλασάρει το φαγητό και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο να δέσει η σάλτσα κουνώντας απαλά την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες φούρνου ή με ρύζι πιλάφι.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking