Κοτόπουλο με μουστάρδα , μέλι και πορτοκάλι
Αυτό το φαγητό είναι το απόλυτο comfort food όλο γλύκα γεμάτο αντιοξειδωτικά και καλή πρωτεϊνη για την ενδυνάμωση του οργανισμού.
Υλικά
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος σε μπουκιές
- 4 τεμ. χυμός πορτοκαλιού
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετούλες
- 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό
- 1 τεμ. σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.σουπ. μέλι
- 2 κουτ.σουπ. μουστάρδα
- 1/2 κουτγλ.. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κουτγλ.. κάρυ σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά το κοτόπουλο μαζί με το τζίντζερ και το κάρυ μέχρι να θωρακιστεί καλά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε θωρακίσει σε μια πιατέλα και μέσα εκεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το δοντάκι σκόρδου μαζί με τα μανιτάρια. Όταν τα μανιτάρια βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε καρέ και σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τα ζουμιά που τυχόν έχουν βγει και ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει το φαγητό περίπου 25 με 30 λεπτά.
- Τα τελευταία δέκα λεπτά προσθέτουμε το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.