Κοτόπουλο σοτέ με σάλτσα τομάτας και μανιτάρια

400

 

Κοτόπουλο σοτέ με σάλτσα τομάτας και μανιτάρια

Εύκολο, νόστιμο και οικονομικό φαγητό με κοτόπουλο σοτέ, σάλτσα τομάτας με μανιτάρια σερβιρισμένο με λαχταριστές ταλιατέλες τρικολόρε. Ένα φαγητό για όλη την οικογένεια που μπορεί να σταθεί στο καθημερινό ή στο Κυριακάτικο τραπέζι.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες τρικολόρε
  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα
  • 500 γρ. τομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ
  • 160 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για τις ταλιατέλες
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο μεριές.
  • Ζεσταίνουμε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο τμηματικά. Όταν ροδίσει από τη μια πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το κρατάμε ζεστό σκεπασμένο με ένα καπάκι. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να σοταριστούν όλα πολύ καλά.
  • Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με λίγο αλάτι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι αλλά χωρίς να καεί.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα ,το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Τα τελευταία δέκα λεπτά επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε τα λαζάνια σε πιατέλα, από πάνω προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας με τα μανιτάρια και τέλος βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Σημειώσεις

Tip Αν η σάλτσα είναι πιο πυκνή από όσο θέλουμε αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό
Κατηγορία: ελαιόλαδο, κοτόπουλο, κρεμμύδι ξερό, Κυρίως Γεύμα, μανιτάρια, οικονομικές, ταλιατέλες
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: κοτόπουλο,, κυριακάτικο τραπέζι, κυρίως γεύμα, μανιτάρια, οικονομική, σάλτσα ντομάτας, ταλιατέλες
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 0
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close