Χριστουγεννιάτικη αλμυρή πουτίγκα

2.6K

 

Χριστουγεννιάτικη αλμυρή πουτίγκα

Τέλεια αλμυρή πουτίγκα με ψωμί για ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο πρωινό που μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και υπόσχεται να μας καθηλώσει με την γεύση της!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα

Υλικά

  • 6 τεμ. Super Φρέσκα Αυγά Αχυρώνα με βιταμίνη D και Ωμέγα 3
  • 500 γρ. χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο
  • 300 γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1400 ml γάλα πλήρες
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 8 - 10 τεμ. μανιτάρια brown
  • 1 τεμ. κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 τεμ. δοντάκι σκόρδο
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • βούτυρο για το άλειμμα του πυρέξ

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη

Οδηγίες

  • Κόβουμε το ψωμί σε κύβους 1,5 εκ. περίπου και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη καθαρή πετσέτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λιπαρή ουσία σε μέτρια φωτιά.
  • Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Πετάμε το λίπος από το μπέικον και σκουπίζουμε το τηγάνι.
  • Στο ίδιο τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια μαζί με το δενδρολίβανο και το δοντάκι σκόρδου και σοτάρουμε για πέντε λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε το δοντάκι σκόρδου και το δενδρολίβανο.
  • Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το γάλα μαζί με το μπέικον και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κυβάκια από το ψωμί και πιέζουμε να βραχεί πολύ καλά ανακατεύοντας απαλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 33 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα φροντίζοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο την αλμυρή πουτίγκα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Ψήνουμε για 35 λεπτά ή όταν αποκτήσει ωραίο ρόδινο χρώμα.
  • Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημειώσεις

Tipς: Αν το ψωμί δεν είναι μπαγιάτικο το κόβουμε και πάλι σε κύβους και το ψήνουμε για λίγο στο γκρίλ μέχρι να ξεραθεί ελαφρώς.
Δεν χρησιμοποιούμε ψωμί του τόστ γιατί βγαίνει πολύ υδαρές το μείγμα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την πουτίγκα από το βράδυ να την βάλουμε στο ψυγείο και να την ψήσουμε την άλλη ημέρα.
Κατηγορία: brunch, αλλαντικά, αυγά, γάλα, μανιτάρια, Ορεκτικό, πουτίγκα, χωριάτικο ψωμί
Κουζίνα: Αγγλική
Λέξη Κλειδί: brunch, Αγγλική γεύση, αλλαντικά, γιορτινό τραπέζι, κυρίως γεύμα, ορεκτικό, πάρτυ, πουτίγκα, πρωινό, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close