Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια

1.1K

 

Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια

Τα οικογενειακά καλέσματα θέλουν γεύση και θαλπωρή για να κρατήσουν την οικογένεια γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι .Φτιάχνουμε ατμόσφαιρα με νόστιμα φαγητά και φοράμε το καλύτερο χαμόγελό μας προσφέροντας αυτό το νόστιμο μοασχαράκι μαζί με ένα δροσερό μπουκάλι κρασί.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά

Υλικά

  • 1- 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (στρογγυλό ,κιλότο ή σπάλα)
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 δοντάκια σκόρδο
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί 
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνης
  • 1/2 κουτ.γλ. μπαχάρι σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ.σουπ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουτ.γλ. μέλι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κομμάτι βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Σκουπίζουμε τα κομμάτια του κρέατος με χαρτί κουζίνας και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με ένα μαλακό πανάκι για να φύγουν τα χώματα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομματάκι βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια προσθέτοντας ένα δοντάκι σκόρδο και ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια του κρέατος μαζί με το μπαχάρι και το κόλιανδρο μέχρι να θωρακιστούν καλά.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο προσέχοντας να μην καεί.
  • Βάζουμε πάλι τα κομμάτια του κρέατος μέσα στην κατσαρόλα και αφού πάρει δυο με τρεις βράσεις σβήνουμε με το κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε λίγο νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρέας και και βάζουμε αλάτι ,πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 2 ώρες περίπου σε μέτρια ταχύτητα.
  • Τα τελευταία δέκα λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια και τη μουστάρδα και το μέλι και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.
Κατηγορία: κρασί, Κυρίως Γεύμα, μανιτάρια, μοσχάρι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ελληνική γεύση, ελληνική κουζίνα, κυριακάτικο τραπέζι, λευκό κρασί, μανιτάρια, μοσχάρι, χειμωνιάτικη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close