Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

3.7K

 

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο

Καταπληκτική συνταγή για μπιφτέκια αφράτα και ζουμερά με πατάτες στο φούρνο. Με τη συνταγή αυτή θα μοιραστώ μαζί σας και όλα τα μυστικά για τα τέλεια μπιφτέκια που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 45 λεπτά

Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά ή 700 γρ. μοσχαρίσιος και 300 γρ. χοιρινός
  • 3 - 4 φέτες ψωμιού μπαγιάτικο ψωμί μόνο την ψίχα
  • 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ.σουπ. ξίδι
  • 1 κουτ.σουπ. ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ.σουπ. θυμάρι ξερό
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για τις πατάτες:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 3 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 1 τεμ. χυμό λεμονιού
  • 1 τεμ. χυμό πορτοκαλιού
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Σε βαθύ μπολ βάζουμε τις φέτες του ψωμιού με μπόλικο νερό να βραχούν πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί με το μουσκεμένο ψωμί αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά πιέζοντας το με τα χέρια μας για να φύγει όλο το νερό. Ζυμώνουμε τα μπιφτέκια να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις ρίχνουμε σε βαθιά γάστρα μαζί με την γλυκιά πάπρικα, την ξερή ρίγανη, το ξερό θυμάρι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, 2 κούπες νερό και ανακατεύουμε καλά να βραχούν οι πατάτες.
  • Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 - 50 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ακουμπάμε τα μπιφτέκια επάνω στις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά περίπου. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό.
  • Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

5 Βασικά tipς για τα τέλεια μπιφτέκια:
. Ο κιμάς για τα μπιφτέκια πρέπει να είναι από ελιά για να είναι αφράτα και ζουμερά  και να περαστεί από τη μηχανή του κιμά 2 φορές για να πλάθονται καλύτερα.
. Το ψωμί που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι μπαγιάτικο και σταρένιο χωρίς την κόρα και μουσκεμένο σε νερό ή γάλα. Δεν βάζουμε γαλέτα γιατί μπορεί να απορροφήσει τα υγρά του μπιφτεκιού και να βγει στεγνός.
. Το ξίδι βοηθάει να σπάσουν οι ίνες του κρέατος και να βγει αφράτος ο κιμάς , για αυτό θεωρείται απαραίτητο συστατικό.
. Το κρεμμύδι δίνει γλύκα και νοστιμιά και τα βότανα βοηθούν να αρωματιστεί ο κιμάς και να γίνει περισσότερο γευστικός.
. Η ζύμη για τα μπιφτέκια μπορεί να μείνει στο ψυγείο μόνο μια μέρα, αν τα αφήσουμε παραπάνω ο κιμάς οξειδώνεται από το κρεμμύδι και μαυρίζει.
Κατηγορία: ελαιόλαδο, κρεμμύδι ξερό, Κυρίως Γεύμα, μοσχάρι, μοσχαρίσιος κιμάς, μπιφτέκια, χωριάτικο ψωμί
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ελληνική κουζίνα, κυρίως γεύμα, μοσχάρι, μοσχαρίσιος κιμάς, μπιφτέκια, νόστιμη συνταγή
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close