Παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπύρας

2.3K

 

Παϊδάκια κοτόπουλου με σάλτσα μπύρας

Μερακλίδικα παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με μουστάρδα και πάπρικα που τα συνοδεύει νόστιμη και εύκολη σάλτσα μπύρας για να συμπληρώσει αυτό το υπέροχο "τσιμπούσι" ! Πιο νόστιμα δεν γίνεται!
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

Για το κοτόπουλο:

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια ( ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα ετοιμάσει )
  • 3 - 4 κουτ.σουπ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη ή καπνιστή
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για τη σάλτσα μπύρας:

  • 125 ml μπύρα
  • 125 γρ. κέτσαπ έτοιμη από το σούπερ μάρκετ
  • 250 ml ζωμό κρέατος ή νερό
  • 2 τεμ. ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 δοντάκι σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σουπ. κορν φλάουρ
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, την μουστάρδα, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο για 2 ώρες ή για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  • Σε λαμαρίνα του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά από τη μια πλευρά και εν συνεχεία τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά για να ροδίσουν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με τη σάλτσα μπύρας ,τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου ,πράσινη σαλάτα και δροσερή μπύρα.

Για τη σάλτσα μπύρας:

  • Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την μπύρα και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κέτσαπ, το ζωμό κρέατος, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Στο τέλος για να δέσει η σάλτσα ρίχνουμε σε ένα ποτήρι 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ μαζί με λίγο κρύο νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στη σάλτσα να πάρει μια βράση.
  • Αν θέλουμε η σάλτσα να έχει πιο λεία υφή μπορούμε να την περάσουμε από τον επεξεργαστή.

Σημειώσεις

Tip: Μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στα κάρβουνα ή στο air fryer (φριτέζα αέρος).
Κατηγορία: κέτσαπ, κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, μουστάρδα, μπύρα, οικονομικές, πουλερικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ελληνική κουζίνα, εύκολη συνταγή, κοτόπουλο,, κυριακάτικο τραπέζι, μπύρα, οικονομική, παραδοσιακη συνταγη
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close