Σκορδαλιά με πατάτες

4K

 

Σκορδαλιά με πατάτες

Η σκορδαλιά με πατάτες είναι το απαραίτητο συνοδευτικό για το τραπέζι της 25η Μαρτίου που συντροφεύει τον τηγανητό μπακαλιάρο για αυτή την ημέρα. Σε αυτή τη συνταγή θα απολαύσετε την πιο βελούδινη σκορδαλιά πατάτας μαζί με όλα τα μυστικά της για τέλειο αποτέλεσμα.
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 - 5 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml χυμό λεμονιού ή ξίδι από λευκό κρασί
  • αλάτι κατά βούληση

Για το σερβίρισμα:

  • ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια

Οδηγίες

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεσαίου μήκους κομμάτια.
  • Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μέσα τις πατάτες και καλύπτουμε με νερό τόσο όσο να τις καλύπτει και 2 με 3 δάχτυλα επιπλέον μαζί με αλάτι και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όσο βράζουν οι πατάτες κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και βγάζουμε τη φύτρα τους, έτσι ώστε να βγει πιο ελαφριά η σκορδαλιά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο στο μούλτι μαζί με 2 - 3 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο της συνταγής και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Ακολούθως λιώνουμε τις πατάτες με τον μύλο των λαχανικών ή την πρέσα για πουρέ και ενώνουμε με τον πολτό σκόρδου όσο είναι ζεστές οι πατάτες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  • Όταν ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το λεμόνι ή το ξίδι εναλλάξ ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με αργές κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια αφράτη σκορδαλιά. Αν είναι ακόμα σφιχτή προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα και λίγο λεμόνι ή ξίδι αντίστοιχα για να βγει ισορροπημένη η γεύση.
  • Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη σκορδαλιά, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημειώσεις

Tipς: Όσο περνάει η ώρα η μυρωδιά του σκόρδου γίνεται πιο έντονη και η σκορδαλιά σφίγγει περισσότερο , για αυτό την σερβίρουμε χλιαρή και όχι κρύα.
Πολτοποιούμε τις βραστές πατάτες σε μύλο λαχανικών ή πρέσα πατάτας και ποτέ στο μπλέντερ, γιατί η υφή της πατάτας θα μοιάζει σαν τσίχλα.
Όταν βράσουν οι πατάτες τις βγάζουμε αμέσως από το νερό με τρυπητή κουτάλα για να μην τραβήξουν παραπάνω υγρασία.
Κατηγορία: ελαιόλαδο, Κυρίως Γεύμα, ορεκτικά, πατάτες, σκόρδο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: vegan, vegeterian, κυρίως γεύμα, ορεκτικά, παραδοσιακη συνταγη, πατάτες, σκορδαλιά
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 9
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close