Σουβλάκια με μαριναρισμένο σολομό και λαχανικά
Λαχταριστά σουβλάκια μαριναρισμένου σολομού με λαχανικά γεμάτα θρεπτικά συστατικά. Ένα εύκολο πιάτο με Μεσογειακή ταυτότητα και χαρακτήρα ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 500 γρ. σολομό φρέσκο
- 2 τεμ. κολοκυθάκια μεγάλου μεγέθους
- 2 τεμ. πιπεριά κόκκινη
Για το μαρινάρισμα του σολομού:
- 1 τεμ. ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουτ.γλ. θυμάρι
- 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη
- 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1/2 τεμ. χυμό λεμονιού
- 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Μέσα σ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε μακρόστενο μπολ με νερό για να μουσκέψουν για μια ώρα περίπου ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.
- Κόβουμε το σολομό σε κύβους και βάζουμε τα κομμάτια μέσα στο μπολ με την μαρινάδα και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να μαριναριστεί το ψάρι.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις κόκκινες πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
- Παίρνουμε ένα ξύλινο καλαμάκι και αρχίζουμε να περνάμε πρώτα την κόκκινη πιπεριά, στη συνέχεια περνάμε μια ροδέλα από κολοκυθάκι και μετά ένα κύβο από σολομό. Συνεχίζουμε εναλλάξ περνώντας κόκκινη πιπεριά, κολοκυθάκι και σολομό.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα σουβλάκια μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ραντίζουμε τα σουβλάκια με το υγρό που έχει περισσέψει από την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν αλλά με προσοχή να μη στεγνώσει το ψάρι.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια σολομού μαζί με πράσινη σαλάτα.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σολομό με ξιφία, πέρκα, μπακαλιάρο, σφυρίδα ή συναγρίδα
Τα σουβλάκια σολομού μπορούν άνετα να ψηθούν και στα κάρβουνα αν έχετε εμπειρία σε αυτό το είδος ψησίματος.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking