Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά
Το ψάρι είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, καθώς αποτελεί ελαφριά και υγιεινή τροφή κι όταν μάλιστα συνδυαστεί με τα λαχανικά μας δίνει άριστο αποτέλεσμα!
Υλικά
- 2 τεμ. τσιπούρες
- 4 τεμ. μεγάλες πατάτες
- 1 τεμ πράσινη πιπεριά
- 3 τεμ. μεγάλες ντομάτες
- 1 κουτ σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
- 1 τεμ. λεμόνι σε χυμό
- 1 τεμ. λεμόνι σε ξύσμα
- 1 κούπα λάδι
- 1 δοντάκι σκόρδο ολόκληρο
- 1 κουτ. σουπ. μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Πλένουμε και καθαρίζουμε την πράσινη πιπεριά από τα σπόρια και την κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και στη συνέχεια πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε κι αυτές σε λεπτές ροδέλες.
- Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ στρώνουμε με τη σειρά τις πατάτες σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Από πάνω στρώνουμε τις ροδέλες από πιπεριά και στη συνέχεια καλύπτουμε με ροδέλες από ντομάτα, προσθέτοντας λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Τοποθετούμε τις τσιπούρες πάνω στα λαχανικά και τις καλύπτουμε με ροδέλες από ντομάτα για να μη ξεραθούν.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για την σως και περιχύνουμε τις τσιπούρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα ανάλογα με το φούρνο κι εφόσον έχουν ψηθεί τα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.