Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί Mastelo, μπέικον και πιπεριά Φλωρίνης
Το κοτόπουλο αποτελεί μια από τις βασικές διατροφικές επιλογές και μπορεί να φτάσει στο πιάτο μας με πολλούς τρόπους. Όταν συνδυαστεί με πιπεριές Φλωρίνης και τυρί Mastelo τότε η γεύση είναι αξεπέραστη.
Υλικά
- 2 τεμ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
- 120 γρ. τυρί Mastello κομμένο σε ράβδους
- 10 τεμ. φέτες μπέικον
- 1 βαζάκι πιπεριά Φλωρίνης
- 2 κουτ.σουπ. τσάτνει πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πακέτο φρέσκα νιόκι
Για την sause κόκκινου κρασιού:
- 750 ml κόκκινο γλυκό κρασί Νάμα
- 195 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- 1 τεμ. φύλλο δάφνης
- 3 τεμ. ολόκληρα γαρύφαλλα
- 1 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες
- Βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν .
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να ανοίξει και να πλατύνει τα φιλέτα κοτόπουλου και να τα χτυπήσει λίγο να λεπτύνουν.
- Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια πιατέλα και προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι και αλείφουμε όλη την επιφάνεια των φιλέτων με τσάτνει πιπεριά Φλωρίνης.
- Στη συνέχεια επάνω από κάθε φιλέτο βάζουμε από ένα μεγάλο κομμάτι πιπεριά Φλωρίνης από το βαζάκι αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει από τα ζουμιά.
- Συνεχίζουμε καλύπτωντας με μια μεγάλη φέτα μπέικον και τέλος βάζουμε μια ράβδο τυριού.
- Τυλίγουμε σε ρολάκι και το δένουμε με χορτάρινο σπάγγο σφιχτά για να μην διαλυθεί στο ψήσιμο.
- Ετοιμάζουμε και το δεύτερο ρολάκι κατά τον ίδιο τρόπο.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολάκια κοτόπουλου από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μεταφέρουμε τα ρολάκια κοτόπουλου σε πυρίμαχο ταψί μαζί με το ζουμί που έχουν βγάλει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν αφαιρούμε τον σπάγκο με προσοχή και κόβουμε σε ροδέλες με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Συνοδεύουμε με νιόκι και sause beurre rouge.
- Για την sause κόκκινου κρασιού:
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το κρασί με τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να κατέβει σε ποσότητα και να φτάσει στα 250 ml.
- Τότε ρίχνουμε το βούτυρο παγωμένο σε κύβους κουνώντας απαλά την κατσαρόλα. Η σάλτσα θα έχει δέσει υπέροχα.