Gourmet hot dog με υλικά από τις " Οι Γουμένισσες "
Το hot dog είναι ένα γρήγορο γεύμα που καλύπτει τις ανάγκες μας και στη συγκεκριμένη συνταγή για την πιο γκουρμέ εκδοχή του χρησιμοποίησα προϊόντα από τις " οι γουμένισσες ".Μια εταιρεία που έχουν συγκροτήσει Ελληνίδες παραγωγοί διαθέτοντας ως πυξίδα τους το μεράκι και την παράδοση, με σύγχρονη άποψη.
Υλικά
- 4 τεμ. φραντζολάκια για hot dog
- 500 γρ. λουκάνικα για σχάρα
- 200 γρ. τσάτνει μπέικον " οι γουμένισσες "
- 300 γρ. μαγιονέζα με εστραγκόν, σχοινόπρασο και λάιμ " οι γουμένισσες "
- 300 γρ. σπαράγγια βιολογικά σε άλμη " οι γουμένισσες "
- 250 γρ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 250 γρ. νερό
- 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 40 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τα σπαράγγια
- 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
- 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Στραγγίζουμε τα σπαράγγια σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια έτσι ώστε να μείνουν όσο το δυνατόν πιο στεγνά κι αν χρειαστεί τα ταμπονάρουμε ελαφρά με μια πετσέτα.
- Σχίζουμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα κάθετα με ένα μαχαίρι και την αφαιρούμε.
- Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε σε πολύ ψηλά κομματάκια τα λουκάνικα να μοιάζουν σαν χοντοκομμένος κιμάς.
- Τοποθετούμε μια σοτέζα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν ξανθύνει και μαλακώσει σβήνουμε με το τσάτνει μπέικον και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Ακολούθως ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να πιεί τα υγρά του.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αγελαδινό βούτυρο και αφού λιώσει το βούτυρο κουνώντας το τηγάνι προσέχοντας να μην καεί το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για τρία λεπτά μόνο ανακατεύοντας απαλά.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο ψιλικομμένο μαιντανό και τα διατηρούμε ζεστά.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι .
- Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος του ψωμιού και πασπαλίζουμε το τριμμένο τσένταρ και έτσι όπως είναι ζεστός ο κιμάς θα λιώσει το τσένταρ.
- Επάνω από το τυρί ρίχνουμε μαγιονέζα και στο τέλος τα σπαράγγια σοτέ αφού κόψουμε λίγο τα κοτσάνια.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με μια παγωμένη μπύρα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking