Gourmet hot dog με υλικά από τις ” Οι Γουμένισσες “

1.3K

 

Gourmet hot dog με υλικά από τις " Οι Γουμένισσες "

Το hot dog είναι ένα γρήγορο γεύμα που καλύπτει τις ανάγκες μας και στη συγκεκριμένη συνταγή για την πιο γκουρμέ εκδοχή του χρησιμοποίησα προϊόντα από τις " οι γουμένισσες ".
Μια εταιρεία που έχουν συγκροτήσει Ελληνίδες παραγωγοί διαθέτοντας ως πυξίδα τους το μεράκι και την παράδοση, με σύγχρονη άποψη.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

  • 4 τεμ. φραντζολάκια για hot dog
  • 500 γρ. λουκάνικα για σχάρα
  • 200 γρ. τσάτνει μπέικον " οι γουμένισσες "
  • 300 γρ. μαγιονέζα με εστραγκόν, σχοινόπρασο και λάιμ " οι γουμένισσες "
  • 300 γρ. σπαράγγια βιολογικά σε άλμη " οι γουμένισσες "
  • 250 γρ. κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. νερό
  • 250 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τα σπαράγγια
  • 1 κουτ.σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  • Στραγγίζουμε τα σπαράγγια σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια έτσι ώστε να μείνουν όσο το δυνατόν πιο στεγνά κι αν χρειαστεί τα ταμπονάρουμε ελαφρά με μια πετσέτα.
  • Σχίζουμε την μεμβράνη από τα λουκάνικα κάθετα με ένα μαχαίρι και την αφαιρούμε.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού κόβουμε σε πολύ ψηλά κομματάκια τα λουκάνικα να μοιάζουν σαν χοντοκομμένος κιμάς.
  • Τοποθετούμε μια σοτέζα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν ξανθύνει και μαλακώσει σβήνουμε με το τσάτνει μπέικον και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Ακολούθως ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να πιεί τα υγρά του.
  • Παράλληλα σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αγελαδινό βούτυρο και αφού λιώσει το βούτυρο κουνώντας το τηγάνι προσέχοντας να μην καεί το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για τρία λεπτά μόνο ανακατεύοντας απαλά.
  • Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο ψιλικομμένο μαιντανό και τα διατηρούμε ζεστά.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα περνάμε λίγο από το τηγάνι .
  • Τοποθετούμε τον κιμά στο κάτω μέρος του ψωμιού και πασπαλίζουμε το τριμμένο τσένταρ και έτσι όπως είναι ζεστός ο κιμάς θα λιώσει το τσένταρ.
  • Επάνω από το τυρί ρίχνουμε μαγιονέζα και στο τέλος τα σπαράγγια σοτέ αφού κόψουμε λίγο τα κοτσάνια.
  • Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά με μια παγωμένη μπύρα.
Κατηγορία: chutney, hot dog, Κυρίως Γεύμα, λουκάνικα, μαγιονέζα, μπέικον, Σνακ, σπαράγγια, τσάτνει
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Λέξη Κλειδί: BBQ (Barbeque), chutney, hot dog, Αμερικάνικη γεύση, Γρήγορο & εύκολο, λουκάνικα, μαγιονέζα, μπέικον, σπαράγγια, Τσικνοπέμπτη
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close