Γαύρος με ντομάτα στο τηγάνι
Ένα διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψουμε νόστιμα και οικονομικά τον γαύρο στο τηγάνι με ντομάτα, σκόρδο και ρίγανη . Ένα πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι αλλά τρώγεται άνετα όλο τον χρόνο!
Υλικά
- 700 γρ. φρέσκος γαύρος
- 3 - 4 τεμ. ντομάτες χωρίς σπόρια κομμένες σε ροδέλες
- 1 - 2 τεμ. σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ.γλ.κοφτό ρίγανη ξερή
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
- 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο ( προαιρετικά )
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια, τον πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια τον βάζουμε σε στραγγιστό για μακαρόνια μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα λίγο το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και στη συνέχεια στρώνουμε τις μισές ροδέλες ντομάτας μαζί με λίγη ζάχαρη και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά
- Μέσα σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τον γαύρο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στη συνέχεια στρώνουμε τον γαύρο στο τηγάνι με τη σειρά.
- Ακολούθως σκεπάζουμε το ψάρι με τις υπόλοιπες ροδέλες ντομάτας και προσθέτουμε λίγο νερό ίσα ίσα να καλύψει τον γαύρο και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και ψηθεί το ψάρι.
- Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε μαζί με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Σημειώσεις
Tipς: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον γαύρο με φρέσκες σαρδέλες και τις ντομάτες με ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking