Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια

4.7K

 

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια

Αφράτη, πεντανόστιμη και ανοιξιάτικη ομελέτα φούρνου με σπαράγγια και ανθότυρο που μπορείς να τη φας για πρωινό ή για ελαφρύ μεσημεριανό με φρέσκο ζυμωτό ψωμί!
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 5 τεμ. αυγά ολόκληρα
  • 250 γρ. σπαράγγια
  • 120 γρ. ανθότυρο
  • 120 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ταψί
  • 1 κουτ.γλ.κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη;

  • 2 κουτ.σουπ. παρμεζάνα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη

Οδηγίες

  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον αυγοδάρτη , το ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια σε μικρά κομμάτια, το ρεγκάτο , το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ ,αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια με το πίλερ (ειδικό εργαλείο) αφαιρώντας το σκληρό άκρο από τα κοτσάνια τους και τις σκληρές ίνες και σπάμε στα τρία κάθε σπαράγγι.
  • Σε κατσαρόλα που βράζει με νερό ρίχνουμε τα σπαράγγια και αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 - 3 λεπτά και στη συνέχεια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει το χρώμα ζωντανό.
  • Στη συνέχεια με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν ελαφρώς και αμέσως μετά τα βάζουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε απαλά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ταψάκι 16 cm απλώνουμε μια βρεγμένη λαδόκολλα να καλύψει καλά τα τοιχώματα στον πάτο και γύρω γύρω και με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα της λαδόκολλας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα αυγών με τα σπαράγγια. Πασπαλίζουμε την επιφάνια της ομελέτας με τυρί παρμεζάνα για να κάνει ωραία κρούστα.
  • Ψήνουμε για 30 μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ομοιόμορφα η ομελέτα.
  • Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας την ομελέτα και την τοποθετούμε σε στρογγυλή πιατέλα και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
  • Συνοδεύουμε με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.

Σημειώσεις

Tip: Μπορούμε να προετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα τα σπαράγγια και να τα βάλουμε στο ψυγείο σε γυάλινο τάπερ με καπάκι για να κερδίσουμε χρόνο την άλλη μέρα.
Κατηγορία: brunch, Ανθότυρο, αυγά, Πρωϊνό, σπαράγγια, τυρί ρεγκάτο
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: brunch, ανοιξιάτικη συνταγή, Γρήγορο & εύκολο, κυρίως γεύμα, οικονομική, ορεκτικά, πρωινό
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close