Παγωτίνια snickerς
Παγωτίνια snickerς με λίγα υλικά, ένας μοναδικός συνδυασμός από τραγανά αλμυρά φιστίκια , καραμελωμένο γάλα και επικάλυψη σοκολάτας που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
- 200 γρ. καραμελωμένο γάλα
- 30 γρ. φιστίκια αράπικα ψημένα αλατισμένα
Επικάλυψη για τα παγωτίνια:
- 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
- 100 γρ. φιστίκια αράπικα ψημένα αλατισμένα χοντροκομμένα
Οδηγίες
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα αρχικά για 3 λεπτά και στη συνέχεια λίγο πιο δυνατά μέχρι η σαντιγί να μοιάζει με γιαούρτι.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας τμηματικά το καραμελωμένο γάλα ενώ χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν τα δυο υλικά.
- Τέλος προσθέτουμε τα αλατισμένα φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ από πάνω προς τα κάτω προσεκτικά.
- Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα παγωτού που ετοιμάσαμε αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 3 εκ. περίπου.
- Βάζουμε το ταψί στον καταψύκτη για 3 ώρες ώστε να παγώσουν τα παγωτίνια.
- Στο μεταξύ λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε Μπεν μαρί και στη συνέχεια αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Όταν τα παγωτίνια είναι έτοιμα τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα αράπικα φιστίκα.
- Βάζουμε τα παγωτίνια και πάλι στην κατάψυξη για 30 λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
- Όταν είναι έτοιμα απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα snickerς παγωτίνια.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking