Αλμυρό κέικ με ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Βιολογικής Γεωργίας με λιαστές ντομάτες , τυρί φέτα και ζαμπόν

2K

 

Αλμυρό κέικ με ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ Βιολογικής Γεωργίας , λιαστές ντομάτες, τυρί φέτα και ζαμπόν

Το καλύτερο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλες τις εποχές είναι ένα αφράτο και νόστιμο αλμυρό κέικ που τρώγεται στο σχολείο, στο γραφείο αλλά και ως ελαφρύ γεύμα με μια σαλάτα.
Είναι το κέικ που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε μια φιλική συντροφιά με ένα μπουκάλι κρασί ή για την εκδρομή όταν πεινάσεις.
Δοκιμασέ το και με άλλα τυριά εκτός από φέτα όπως γραβιέρα , τυρί Μαστέλο ή blue cheese αν σου αρέσει !
Μερίδες 12
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 τεμ. αυγά Βιολογικής Γεωργίας από τα ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
  • 200 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες στα δυο
  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ.γλ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ , τη ζάχαρη , το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα με τα αυγά και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για μερικά λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
  • Τέλος προσθέτουμε το ζαμπόν , το τυρί φέτα και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα και να προεξέχει αρκετά από την φόρμα.
  • Λαδώνουμε ξανά με ένα πινελάκι παντού και ρίχνουμε το μείγμα του κέικ.
  • Ισιώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού και ψήνουμε για 50 - 55 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
  • Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί και αφαιρούμε από την φόρμα με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
  • Αφαιρούμε την λαδόκολλα όταν έχει κρυώσει τελείως το κέικ και σερβίρουμε.
Κατηγορία: αυγά, γάλα, ζαμπόν, κέικ, Ορεκτικό, Σνακ, σχολικά σνακ, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: αλεύρι, αλλαντικά, αλμυρό κέικ, αυγά, γάλα, εύκολη συνταγή, κέικ, νόστιμη συνταγή, ορεκτικό, πάρτυ, Πάσχα, σνακ, σχολικά σνακ, τυρί φέτα, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close