Αλμυρό cheesecake σε ποτήρια με chutney ντομάτας και εξωτικά φρούτα
Εύκολο και γρήγορο αλμυρό cheesecake με chutney ντομάτας με εξωτικά φρούτα και παξιμάδια με χαρούπι σερβιρισμένο σε ποτήρια. Είναι το ιδανικό ορεκτικό για τα καλοκαιρινά πάρτυ στη βεράντα ή στον κήπο που θυμίζει τον αγαπημένο σε όλους μας κρητικό ντάκο.
Υλικά
Υλικά για τη βάση:
- 140 γρ. παξιμάδια με χαρούπι
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ρίγανη
Υλικά για τη αλμυρή κρέμα:
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
- 100 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα ξερή ρίγανη
- αλάτι
Για την επικάλυψη:
- chutney ντομάτας με εξωτικά φρούτα
Οδηγίες
- Μέσα στον πολυκόφτη βάζουμε το παξιμάδι από χαρούπι να πολτοποιηθεί και να γίνει σκόνη μαζί με την ξερή ρίγανη και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε από δυο κουταλιές του γλυκού τρίμα από το παξιμάδι σε γυάλινα ποτηράκια και πατάμε απαλά με τη ράχη του κουταλιού για να κολλήσει και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.
- Μέσα στο μπλέντερ ρίχνουμε το τυρί φέτα ή το ανθότυρο μαζί με την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια βελούδινη κρέμα σαν αλοιφή.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα τυριού φέτας με την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τη ρίγανη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή.
- Βγάζουμε τα ποτηράκια από το ψυγείο και τα γεμίζουμε με το μείγμα του αλμυρού τυρένιου μείγματος μέχρι επάνω.
- Στη συνέχεια για την επικάλυψη βάζουμε chytney ντομάτας με εξωτικά φρούτα και βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τα σερβίρουμε.
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε στολίζουμε με φύλλα βασιλικού. Διατηρούνται στο ψυγείο για τρεις ημέρες περίπου.
Σημειώσεις
Tipς: Τη συνταγή για το chutney ντομάτας με εξωτικά φρούτα θα την βρείτε στην κατηγορία "Ορεκτικά" .
Αν δεν θέλετε να βάλετε chutney ντομάτας στην επικάλυψη μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένα ντοματίνια μαζί με ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό, κάπαρη, ξερή ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking