Γλυκοπατάτες με ντιπ γιαουρτιού
Το καλοκαιρινό τραπέζι ξεκινάει πάντα με κάτι δροσερό!
Υλικά
- 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
- ελαιόλαδο
- ρίγανη ξερή
- καπνιστή πάπρικα
- κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ντιπ:
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1/2 φλ. τσ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 15 γρ. χυμό λεμονιού
- 3/4 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή
- 3/4 κυτ. γλ. κύμινο
- 1/2 ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη, κύμινο, πάπρικα καπνιστή, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύουμε πολύ καλά για να βραχούν οι γλυκοπατάτες
- Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, την μία δίπλα στην άλλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού και το βάζουμε στο ψυγείο
- Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού με ένα μπουκάλι λευκό ή ροζέ κρασί