Γλυκοπατάτες με ντιπ γιαουρτιού

29

Γλυκοπατάτες με ντιπ γιαουρτιού

Το καλοκαιρινό τραπέζι ξεκινάει πάντα με κάτι δροσερό!
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά

Υλικά

  • 2 μεσαίες γλυκοπατάτες
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη ξερή
  • καπνιστή πάπρικα
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ντιπ:

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1/2 φλ. τσ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 15 γρ. χυμό λεμονιού
  • 3/4 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή
  • 3/4 κυτ. γλ. κύμινο
  • 1/2 ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Οδηγίες

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη, κύμινο, πάπρικα καπνιστή,
    αλάτι και πιπέρι
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά για να βραχούν οι γλυκοπατάτες
  • Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, την μία δίπλα στην άλλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού και το βάζουμε στο ψυγείο
  • Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού με ένα μπουκάλι λευκό ή ροζέ κρασί
Κατηγορία: Ντιπ, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιαούρτι, γλυκοπατάτα, ντιπ, ορεκτικό
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close