Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού

28

Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού

Οι κεφτέδες είναι πάντα αξεπέραστοι, ακόμη και με πρώτη ύλη το κολοκύθι. Πόσο μάλλον όταν κρύβουν μέσα τους γεύση από ούζο!
Προετοιμασία 2 ώρες
Μαγείρεμα 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 40 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνον το λευκό μέρος
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 τεμ. αβγό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το πανάρισμα:

  • φρυγανιά τριμμένη

Για το ντιπ γιαουρτιού

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. σουπ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη μαζί με το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι, να στραγγίξουν για μία ώρα. Κατά διαστήματα τα πιέζουμε για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Μετά από μία ώρα βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα τουλπάνι ή καθαρή πετσέτα κουζίνας και πιέζουμε την πετσέτα, στριφογυρίζοντας, για να βγάλουν τα περιττά υγρά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μαζί με τα κολοκυθάκια, εκτός από τη φρυγανιά. Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα, για να σφίξει η ζύμη, σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
  • Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέγεθος του αβγού και τους πανάρουμε σε τριμμένη φρυγανιά.
  • Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε λαδόκολλα, όχι κοντά ο ένας με τον άλλο.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Όσο ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού.

Για το ντιπ:

  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντιπ στο μπλέντερ να γίνουν αλοιφή και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Συνοδεύουμε το ορεκτικό μας με ουζάκι.
Κατηγορία: άνηθος, γιαούρτι, κολοκύθι, Ντιπ, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: ελληνική γεύση, κολοκύθι, ορεκτικό, ούζο
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close