Ντοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

2.5K

 

Ντοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

Οι ντοματοκεφτέδες ξεχωρίζουν ως πρώτο πιάτο και μαζί με δροσερό ντιπ γιαουρτιού και μπύρα ή ούζο ετοιμάζουν τα καλοκαιρινά μας γεύματα.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 45 λεπτά

Υλικά

Υλικά για τους ντοματοκεφτέδες:

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες χωρίς τα σπόρια
  • 200 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 70 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 τεμ. αυγά
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 - 4 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 3 κουτ.σουπ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ.καφέ ελληνικού ελαιόλαδο
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100 γρ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, τα αυγά, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Αν είναι πολύ υδαρές το μείγμα προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να το φέρουμε στα μέτρα μας.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.
  • Στη συνέχεια βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι τη μέση του τηγανιού περίπου και ρίχνουμε 4 με 5 κουταλιές από το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  • Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ξεροψηθούν κι από τις δυο μεριές. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Τους σερβίρουμε χλιαρούς μαζί με το ντρέσινγκ γιαουρτιού και συνοδεύουμε με παγωμένη μπύρα ή ούζο.

Για το ντιπ γιαουρτιού:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και ανακατεύομε καλά να ενωθούν τα υλικά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Κατηγορία: αλεύρι, αυγά, γιαούρτι, κεφαλογραβιέρα, Ντιπ, ντομάτες, ντοματοκεφτέδες, Ορεκτικό, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιαούρτι, εύκολη συνταγή, καλοκαιρινη συνταγή, κεφαλογραβιέρα, κυριακάτικο τραπέζι, ντιπ, ντομάτες, ορεκτικό, τυρί φέτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close