Ρολάκια με ψωμί του τόστ , αλλαντικά και τσάτνεϊ σύκο TO FILEMA TIS LELAS

3.2K

 

Ρολάκια με ψωμί του τόστ , αλλαντικά και τσάτνεϊ σύκο TO FILEMA TIS LELAS

Πεντανόστιμο ρολάκι με ψωμί του τόστ , αλλαντικά και τσάτνεϊ σύκο για ένα νόστιμο ορεκτικό που θα συνοδεύσει ένα μπουκάλι κρασί και θα ικανοποιήσει όλα τα μέλη της παρέας.
Μερίδες 2
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 5 ώρες
Συνολικός Χρόνος 5 ώρες 15 λεπτά

Υλικά

  • 6 τεμ. ψωμί του τόστ χωρίς κόρα τύπου brioche
  • 100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 75 γρ. τσάτνεϊ σύκο TO FILEMA TIS LELAS
  • 100 γρ. ζαμπόν από ωμοπλάτη
  • 6 τεμ. προσούτο σε λεπτές φέτες
  • 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι κομμένες σε φαρδιές λωρίδες

Οδηγίες

  • Πολτοποιούμε το ζαμπόν από ωμοπλάτη στο μπλέντερ να μοιάζει σαν κιμάς και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενοποιηθούν τα υλικά.
  • Παίρνουμε μια φέτα ψωμί του τοστ την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και την περνάμε με τον πλάστη να πλατύνει και να λεπτύνει ακολούθως βάζουμε άλλη μια φέτα ψωμί του τοστ στα μισά της προηγούμενης και κάνουμε την ίδια διαδικασία και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μακρόστενη φαρδιά λωρίδα με τις έξι φέτες του ψωμιού.
  • Βάζουμε το άλειμμα του τυριού με το ζαμπόν που ετοιμάσαμε κατά μήκος του ψωμιού και με ένα πλατύ μαχαίρι αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ψωμιού.
  • Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω κατά μήκος το προσούτο να καλύψει όλη την επιφάνεια του ψωμιού και από πάνω αλείφουμε με το τσάτνεϊ σύκο να πάει παντού.
  • Τώρα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τις λωρίδες από την πιπεριά Φλωρίνης και σιγά σιγά τυλίγουμε σε ρολάκι πολύ σφιχτά προσέχοντας να μη διαλυθεί.
  • Τοποθετούμε το ρολάκι σε μακρόστενη διαφανή μεμβράνη και τυλίγουμε τις δυο άκρες πολύ σφιχτά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά με προσοχή και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 ώρες ιδανικά για ένα βράδυ για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να παγώσει πολύ καλά.
  • Την άλλη μέρα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι ψωμιού φέτες πάχους 2 εκατοστών τις τοποθετούμε σε πιατέλα και τις σερβίρουμε με λευκό ή ροζέ κρασί.
Κατηγορία: chutney, αλλαντικά, Ορεκτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: chutney, Αγίου Βαλεντίνου, εύκολη συνταγή, ορεκτικό, πάρτυ, Πάσχα, Χριστούγεννα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close