Ταρτίνες με φέτα και σπαράγγια

2K

 

Ταρτίνες με φέτα και σπαράγγια

Ταρτίνες λέγονται στη Γαλλία τα ανοιχτά τόστ πού από πάνω μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει και να φτιάξετε ένα νόστιμο ορεκτικό. Πήρα αυτή την ιδέα και με φύλλο σφολιάτας έφτιαξα το πιο ωραίο ορεκτικό της Άνοιξης με τυρί φέτα και σπαράγγια για το πασχαλινό τραπέζι .
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά

Υλικά

  • 2 τεμ. σφολιάτα
  • 200 γρ. σπαράγγια
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
  • 2 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1/2 τεμ. ξύσμα από λεμόνι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη :

  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στο πάγκο εργασίας και το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια παραλληλόγραμμα ίδιου μεγέθους .
  • Κλείνουμε περιμετρικά τη ζύμη 1 εκ. για να φτιάξουμε το γείσο και κολλάμε το γείσο γύρω γύρω με κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει με μια κουταλιά νερό με τη βοήθεια ενός πινέλου .
  • Τρυπάμε εσωτερικά το φύλλο σφολιάτας με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε τις ταρτίνες σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε και από πάνω όλη την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού .
  • Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά στον αέρα .
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ εκτός από τα σπαράγγια και αφήνουμε στην άκρη .
  • Βγάζουμε από το φούρνο τις ταρτίνες και πατάμε το εσωτερικό της σφολιάτας με ένα πιρούνι για να δημιουργήσουμε μια φωλιά .
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στις φωλίτσες και απλώνουμε να πάει παντού με ένα κουτάλι και από πάνω βάζουμε τα σπαράγγια αφού τα κόψουμε τόσο όσο να χωράνε στις ταρτίνες.
  • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα την επιφάνεια της τάρτα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στον αέρα .
  • Σερβίρουμε όταν έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου .

Σημειώσεις

Tipς : Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί φέτα με ανθότυρο στην ίδια ποσότητα .
Τα σπαράγγια πριν τα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να καθαρίσουμε τις εξωτερικές ίνες με ένα πίλερ λαχανικών και κόβουμε τα κοτσάνια περίπου 3 εκ..
Ακολούθως τα ζεματίζουμε για ένα λεπτό σε νερό που βράζει και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό με παγάκια για να σταματήσει αμέσως ο βρασμός .
Στη συνέχεια τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή .
Κατηγορία: ορεκτικά, σπαράγγια, Τάρτα, τυρί φέτα
Κουζίνα: Γαλλική
Λέξη Κλειδί: γιορτινό τραπέζι, εύκολη συνταγή, νόστιμη συνταγή, ορεκτικά, πάρτυ, Πάσχα, σπαράγγια, τάρτα, φύλλο σφολιάτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close