Τορτίγιες με ψητό κοτόπουλο και λαχανικά
Η ζέστη καλά κρατεί γι΄αυτό ένα είναι σίγουρο ότι μετά τη βόλτα στη θάλασσα θέλουμε κάτι δροσερό, ελαφρύ αλλά παράλληλα κάτι υγιεινό να μας χορτάσει χωρίς περιττές θερμίδες ! Η πρόταση είναι τορτίγιες με ψητό κοτόπουλο και λαχανικά!
Υλικά
- 6 τεμ. τορτίγιες
- 3 τεμ. φιλέτα κοτόπουλο
- 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
- 2 τεμ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 1/2 τεμ. αγγούρι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 τεμ. ώριμο αβοκάντο
- 4 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 1 τεμ. ντομάτα χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
- 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόνο τα φυλλαράκια
- μερικές σταγόνες από λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
- Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και όταν ζεσταθεί βάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου που τα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- 'Οταν ψηθούν καλά από την μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη να ψηθούν και όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε.
- Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι βγάζουμε με προσοχή τη σάρκα και την βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.
- Με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο να μοιάζει σαν πουρέ και προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και μερικές σταγόνες λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Μέσα στο μπολ με το αβοκάντο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
- Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις τορτίγιες μια μια και στη συνέχεια τις ρολάρουμε.
- Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τις γεμιστές τορτίγιες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
- Όταν είναι να τις σερβίρουμε κόβουμε στη κάθε τορτίγια στη μέση. Ιδανικά τρώγονται δροσερές.