Τσιγαριαστά χόρτα με σύγκλινο και αυγά
Τα τσιγαριαστά χόρτα ή τσιαγαρίδια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με πολλά αρωματικά χόρτα εποχής ,ντομάτα , κάποιο ντόπιο αλλαντικό μαζί με τυριά και αυγά.Για πολλούς θα μπορούσε να είναι ένα ορεκτικό ή ένα κυρίως γεύμα αφού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτείνη και κατά άλλους θα μπορούσε να είναι ένα Κυριακάτικο brunch.'Οπως κι αν το προτιμάει ο καθένας σίγουρα η νοστιμιά του είναι μοναδική .
Υλικά
- 500 γρ, σπανάκι μαζί με λίγα σέσκουλα , λάπαθα , μυρώνια και καυκαλήθρες
- 2 τεμ. πράσα κομμένα σε ροδέλες , μόνο το λευκό μέρος
- 3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος
- 100 γρ, ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 τεμ. αυγά
- 150 γρ. σύγκλινο Μάνης κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 100 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι αφού ζεσταθεί βάζουμε το σύγκλινο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα σε μέτρια φωτιά για να βγάλει τα αρώματά του.
- Στη συνέχεια το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο διατηρώντας το ζεστό.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα χορταρικά αφού τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε πολύ καλά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος των λαχανικών και να μείνουν όσο το δυνατόν με λιγότερα ζουμιά.
- Ακολούθως προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε απαλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σύγκλινο και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
- Με ένα κουτάλι ανοίγουμε τρύπες και ρίχνουμε ένα αυγό σε κάθε μια από αυτές και αφήνουμε μέχρι να δέσει το ασπράδι και να γίνει μελάτος ο κρόκος.
- Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking