Χταπόδι μπρεζέ
Χταπόδι μαγειρευτό "μελωμένο" με κόκκινη σάλτσα που τρώγεται σκέτο και συνοδεύεται με ουζάκι ή μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι πιλάφι και τηγανιτές πατάτες.
Υλικά
- 1,5 κιλό χταπόδι
- 500 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
- 70 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 - 2 γρ. κλαδάκια δενδρολίβανου
- 100 γρ. ξύδι βαλσαμικό λευκό
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 - 3 κόκκους μπαχάρι
- 2 τεμ. φύλλα δάφνης
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
- Ακολούθως ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ (κονκασέ) , το δενδρολίβανο, τους κόκκους μπαχάρι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Τέλος προσθέτουμε το χταπόδι σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Συνοδεύουμε με ούζο κι αν θέλουμε με ρύζι πιλάφι ή τηγανίτες πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking