Χταπόδι μπρεζέ

433

 

Χταπόδι μπρεζέ

Χταπόδι μαγειρευτό "μελωμένο" με κόκκινη σάλτσα που τρώγεται σκέτο και συνοδεύεται με ουζάκι ή μπορεί να σερβιριστεί με ρύζι πιλάφι και τηγανιτές πατάτες.
Μερίδες 4
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά

Υλικά

  • 1,5 κιλό χταπόδι
  • 500 γρ. κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 70 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 - 2 γρ. κλαδάκια δενδρολίβανου
  • 100 γρ. ξύδι βαλσαμικό λευκό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 - 3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνης
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Οδηγίες

  • Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  • Ακολούθως ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ (κονκασέ) , το δενδρολίβανο, τους κόκκους μπαχάρι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  • Τέλος προσθέτουμε το χταπόδι σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Όταν είναι έτοιμο το χταπόδι το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Συνοδεύουμε με ούζο κι αν θέλουμε με ρύζι πιλάφι ή τηγανίτες πατάτες και πράσινη σαλάτα.
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα, Νηστήσιμο, ντομάτες, ορεκτικά, χταπόδι
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: καλοκαιρινη συνταγή, κυρίως γεύμα, νηστεία, ορεκτικά, χταπόδι
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close