Μους φέτας
Δροσερή και βελούδινη μους φέτας με γιαούρτι, άνηθο και σκόρδο που ταιριάζει ως συνοδευτικό σε όλα τα κυρίως γεύματα, σε μπρουσκέτες και σε ψητές πίτες!
Υλικά
- 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη σε ψιλά κομμάτια
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 δοντάκι σκόρδο
- 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο λεμονοθύμαρο
- 2 - 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
Για την επικάλυψη:
- μπούκοβο γλυκό
- ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- παξιμαδάκια ή ψητές πίτες
- ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- αγγουράκια κομμένα σε μπαστουνάκια
Οδηγίες
- Βάζουμε στο multi την φέτα, το γιαούρτι, το σκόρδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να αποκτήσουν απαλή βελούδινη υφή.
- Αν είναι πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά.
- Μεταφέρουμε την μους φέτας στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
- Σερβίρουμε την μους φέτας σε μπολ και πασπαλίζουμε με μπούκοβο και ελαιόλαδο.
- Συνοδεύουμε με ψητές πίτες ή παξιμαδάκια, ντοματίνια κομμένα στη μέση και μπαστουνάκια αγγουριού.
Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;
Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking
