Μους φέτας

3.3K

 

Μους φέτας

Δροσερή και βελούδινη μους φέτας με γιαούρτι, άνηθο και σκόρδο που ταιριάζει ως συνοδευτικό σε όλα τα κυρίως γεύματα, σε μπρουσκέτες και σε ψητές πίτες!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 20 λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη σε ψιλά κομμάτια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1 δοντάκι σκόρδο
  • 1 κουτ.σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο λεμονοθύμαρο
  • 2 - 3 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Για την επικάλυψη:

  • μπούκοβο γλυκό
  • ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • παξιμαδάκια ή ψητές πίτες
  • ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • αγγουράκια κομμένα σε μπαστουνάκια

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο multi την φέτα, το γιαούρτι, το σκόρδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε δυνατά μέχρι να αποκτήσουν απαλή βελούδινη υφή.
  • Αν είναι πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά.
  • Μεταφέρουμε την μους φέτας στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
  • Σερβίρουμε την μους φέτας σε μπολ και πασπαλίζουμε με μπούκοβο και ελαιόλαδο.
  • Συνοδεύουμε με ψητές πίτες ή παξιμαδάκια, ντοματίνια κομμένα στη μέση και μπαστουνάκια αγγουριού.
Κατηγορία: άνηθος, γιαούρτι, ελαιόλαδο, ορεκτικά, σκόρδο, τυρί φέτα
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη Κλειδί: γιαούρτι, Γρήγορο & εύκολο, μους φέτας, ντιπ, ορεκτικά, πάρτι, τυρί φέτα
Μοιράσου τη Συνταγή στο Facebook Μοίρασου τη Συνταγή στο Twitter

Δοκίμασες αυτή τη συνταγή;

Πες μου πως σου φάνηκε ή αν σου πέτυχε! Άσε μου το σχόλιο σου πιο κάτω και κάνε με tag @nicolscooking στο Instagram με το hashtag #nicolscooking

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Recipe Rating




Like 1
Close
Nicolscooking.gr © Copyright 2021. All rights reserved.
Close